HomeΚΡΗΤΗΕργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Χωρίς βομβητές το νοσοκομείο, εδώ και καιρό

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Χωρίς βομβητές το νοσοκομείο, εδώ και καιρό

Σημαντική καταγγελία από το Σωματείο Εργαζομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Χαλασμένοι είναι εδώ και αρκετό διάστημα οι βομβητές του ΠΑΓΝΗ, μέσω των οποίων ειδοποιούνται οι εφημερεύοντες για επείγοντα περιστατικά στα ΤΕΠ ή σε κλινικές του νοσοκομείου, και οι μεταφορείς  με αποτέλεσμα οι ειδοποιήσεις στους εργαζόμενους να γίνονται με κλήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του νοσοκομείου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η βλάβη των βομβητών μπορεί να επιφέρει καθυστέρηση στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. Επειδή τα κινητά δεν πιάνουν σε αρκετά σημεία του νοσοκομείου (π.χ. στο υπόγειο), οι γιατροί – μεταφορείς  μπορούν να αργήσουν να ενημερωθούν για την ανάγκη ταχύτατης μετάβασής τους σε ασθενή που χρήζει άμεσης θεραπευτικής παρέμβασης. Η απώλεια πολύτιμου χρόνου μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για τους ασθενείς, ενώ οι γιατροί – μεταφορείς θα επωμιστούν την ευθύνη για τις επιπτώσεις της αργοπορημένης παροχής των υπηρεσιών τους στην έκβαση της οξείας νόσου του ασθενούς.

Η καθυστέρηση ή η απουσία επιδιόρθωσης ζημιών που προκύπτουν στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του ΠΑΓΝΗ είναι επακόλουθα της πετσοκομμένης κρατικής χρηματοδότησης του νοσοκομείου και της μη έγκαιρης αντικατάστασης παλαιού εξοπλισμού. Η προσπάθεια εξοικονόμησης δαπανών έχει ως αποτέλεσμα παλιές φθαρμένες συσκευές να μην αντικαθίστανται, να μην γίνεται καλή συντήρηση του εξοπλισμού, να λείπουν ή να καθυστερούν να αγοραστούν ανταλλακτικά ή άλλα αναλώσιμα, απεικονιστικά μηχανήματα να διενεργούν πολλαπλάσιες εξετάσεις από αυτές που θα έπρεπε, να μην δουλεύουν κλιματιστικά σε θαλάμους νοσηλείας, ιατρεία και γραφεία εργαζομένων, το μηχάνημα οστικής πυκνότητας να μην λειτουργεί εδώ και τρεις μήνες τουλάχιστον, να υπάρχουν ελλείψεις σε μελάνια και χαρτιά εκτύπωσης, οι οβίδες να μπλοκάρουν, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται εργαζόμενοι να μεταφέρουν έγγραφα σε όλο το νοσοκομείο.

Η υποβάθμιση αυτή του δημόσιου νοσοκομείου δεν είναι τυχαία, είναι ενταγμένη στα κυβερνητικά σχέδια για το νέο υποχρηματοδούμενο ιδιωτικοποιημένο ΕΣΥ, που περιλαμβάνουν τη λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις, με το ελάχιστο δυνατό κόστος και με ολοένα περισσότερα έσοδα από τους ίδιους τους ασθενείς.

Διεκδικούμε την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των βομβητών και, γενικά, την ταχεία επιδιόρθωση των βλαβών, την αντικατάσταση παλιών συσκευών, την εξασφάλιση επάρκειας σε ανταλλακτικά, την καλή συντήρηση των μηχανημάτων του νοσοκομείου με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ώστε να παρέχονται ποιοτικές και ασφαλείς συνθήκες περίθαλψης στους ασθενείς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση