HomeHL-Greece«Mπρα ντε φερ»  Μητσοτάκη- Τσίπρα στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις

«Mπρα ντε φερ»  Μητσοτάκη- Τσίπρα στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις

Ξεκινά «θερμή» πολιτική εβδομάδα καθώς εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία «εκρηκτική» πολιτικά εβδομάδα ξεκινάει, με τις πρόωρες προεκλογικές μάχες να μεταφέρονται στη Βουλή και όλα τα κόμματα να λαμβάνουν θέσεις ετοιμότητας. Μήλον της Έριδος για μία ακόμη κοινοβουλευτική διαδικασία το νομοσχέδιο για τη θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ, το οποίο ήδη επεξεργάζεται από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και την προσεχή Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μία συνεδρίαση η οποία αναμένεται να έχει καθαρά συγκρουσιακά χαρακτηριστικά, καθώς εκεί βουλευτές και πολίτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν και το πρώτο «δια ζώσης» μπρα ντε φερ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ένα ραντεβού που έχει δοθεί από την κυβερνητική πλευρά απαντώντας στα αλλεπάλληλα καλέσματα του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή για την υπόθεση των υποκλοπών.

«Για τα κακόβουλα λογισμικά κατατέθηκε στη Βουλή ένα σύγχρονο πλαίσιο που καθιστά καθολικά παράνομη τη χρησιμοποίηση, την αξιοποίηση και την παράγωγή τους εντός της ελληνικής επικράτειας, επαναφέροντας νομικές πρόνοιες που είχαν καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή. Σε αυτές τις περιπτώσεις ποιος είναι ο ρόλος μία κυβέρνησης; Να κάνει τον Πουαρώ ή τον Ιαβέρη ή θεσμικά να εμπιστευθεί τα εργαλεία και τις δομές του κράτους; Ο πρωθυπουργός την άλλη Πέμπτη κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την κατάργηση των κακόβουλων λογισμικών και τις αλλαγές στην ΕΥΠ, θα είναι στη Βουλή, θα απαντήσει σε όλα και θα τοποθετηθεί συνολικά στο θέμα» προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να στήσει ένα σκηνικό «σκληρού ροκ» στην Βουλή, καθώς ήδη έχει δώσει δείγματα των προθέσεών του με τις επαναλαμβανόμενες  προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις  εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και την στοχοποίησή του.  Αντιθέτως , ο πρωθυπουργός  από την πλευρά του δείχνει να επιμένει στη θεσμική στάση του ίδιου και της κυβέρνησής του, προτάσσοντας ακριβώς τις θεσμικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν άμεσα, όπως η διαλεύκανση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη  όσο και η  νομοθετική πρωτοβουλία που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβει «σάρκα και οστά» και θα γίνει νόμος του κράτους που θα θωρακίζει τη χώρα από κάθε είδους παράνομο και κακόβουλο λογισμικό και επιδιώκει να  εξασφαλίσει την αναγκαία ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ιδιωτικότητας και της εθνικής ασφάλειας, εντός του συνταγματικού πλαισίου και στη βάση των καλύτερων διεθνών πρακτικών, όπως τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εκτός Βουλής πάντως, την πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων συντήρησε για μία ακόμη φορά το πέμπτο κατά σειρά δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» το οποίο παρουσίασε ένα ακόμη «επεισόδιο» στη σειρά περί παρακολουθούμενων προσώπων, προσθέτοντας – αυτή τη φορά- στις υποτιθέμενες λίστες, τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Δημοσίευμα το οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε παρωδία και ανυπόστατο και μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε:  «Μια επιχειρηματολογία, η οποία όσο στερείται σε θεμελίωση και στοιχεία, τόσο περισσεύει η μυθοπλασία. Απέναντι σε αυτό το ζήτημα, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, σοβαρά, καθαρά, έχει πει ότι η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της, απαιτείται η δικαιοσύνη γρήγορα να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή και η κυβέρνηση θεσμικά με τις ρυθμίσεις που τη βδομάδα αυτή θα ψηφιστούν στη Βουλή, έρχεται να αντιμετωπίσει μια σειρά από πολύ σοβαρές παθογένειες» σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του επιμένει να διατηρεί υψηλά τους τόνους καλώντας την κυβέρνηση να  απαντήσει αν ισχύει ότι η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.  «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις: Ήταν στα αλήθεια υπό παρακολούθηση οι αξιωματούχοι που έχουν ως αποκλειστικό έργο την άμυνα της χώρας έναντι ξένων επιβουλών; Και αν ναι ποιος ο εθνικός λόγος ;» αναρωτιέται η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση