HomeHL-GreeceΧειροπέδες σε αδίστακτο τσαντάκια – Είχε τραυματίσει θανάσιμα ηλικιωμένη

Χειροπέδες σε αδίστακτο τσαντάκια – Είχε τραυματίσει θανάσιμα ηλικιωμένη

Βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια κατά την έρευνα στο σπίτι του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο αδίστακτος δράστης αρπαγής τσαντών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην Αθήνα. Η μία επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της μίας γυναίκας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση τον σοβαρό τραυματισμό της.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα στις περιοχές της Ηλιούπολης και της Δάφνης και συγκεκριμένα τις βραδινές ώρες της 10ης και της 27ης Νοεμβρίου.

Στην επίθεση που προηγήθηκε χρονικά, ο αλλοδαπός δράστης επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα άρπαξε την τσάντα πεζής ηλικιωμένης. Από το τράβηγμα η γυναίκα έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό της στο κεφάλι, από τον οποίο -δύο ημέρες αργότερα- επήλθε ο θάνατός της, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της πόλης.

Ωστόσο ο δράστης δεν σταμάτησε εκεί. Στην δεύτερη περίπτωση αφού έκλεψε μοτοσικλέτα από την περιοχή της Ηλιούπολης, στη συνέχεια -πρωινές ώρες της 28 Νοεμβρίου 2022- χρησιμοποίησε το όχημα για τη διάπραξη ακόμη μίας ληστείας με αρπαγή τσάντας. Το άτυχο θύμα -ομοίως ηλικιωμένη- τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (κάταγμα βραχιονίου και κάκωση ισχίων).

Οι δύο επιθέσεις εξιχνιάστηκαν χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, όταν ο τσαντάκιας εντοπίστηκε στην Ηλιούπολη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής. Διαπιστώθηκε επιπλέον ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 15 μηνών για κλοπή.

Σημειώνεται πως η μοτοσικλέτα είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένη στην ίδια περιοχή από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και είχε αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, καθώς και σε επαγγελματικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο ρουχισμός που χρησιμοποίησε κατά τη διάπραξη των ληστειών, 53 ναρκωτικά χάπια, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση