HomeHL-9Στο λιμάνι της Σούδας το υποβρύχιο «Ωκεανός»

Στο λιμάνι της Σούδας το υποβρύχιο «Ωκεανός»

Πλήθος κόσμου το επισκέπτεται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρκετός κόσμος επισκέφθηκε από το πρωί του Σαββάτου το υποβρύχιο “Ωκεανός” που βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας και άνοιξε για το κοινό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου προστάτη Αγίου του Πολεμικού Ναυτικού.

Για τρεις ακόμα ημέρες  θα έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν όσοι ενδιαφέρονται:

– Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, από 10.00 έως 17.00

– Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, από 10.00 έως 17.00

– Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, από 10.00 έως 17.00

Μέλη του πληρώματος ξεναγούν τους επισκέπτες στο εσωτερικό του υποβρυχίου, το οποίο έχει 60 μέτρα μήκος και πλήρωμα 35 – 40 άτομα.

Το Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ (S-118) είναι το τρίτο κλάσης 209 (1200), από τα Υποβρύχια τύπου “ΠΟΣΕΙΔΩΝ” που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό. Κατασκευάσθηκε στα Ναυπηγεία της HDW στο ΚΙΕΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Καθελκύσθηκε την 15 Νοεμβρίου 1978. Την 1 Ιανουαρίου 1980 κατέπλευσε στo Ναύσταθμο Σαλαμίνος και ενετάχθη στη δύναμη των Υποβρυχίων. Αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, με πολλές δυνατότητες στον πόλεμο κατά πλοίων επιφανείας και Υποβρυχίων.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού προγραμματίζει εκδηλώσεις αλλά και επισκέψεις κοινού σε πολεμικά πλοία, τα οποία θα αγκυροβολήσουν για 4 ημέρες στα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Στην υπόλοιπη Κρήτη έχει προγραμματιστεί ο κατάπλους πολεμικών πλοίων που θα είναι επισκέψιμα από το κοινό:

Πυραυλάκατος Γρηγορόπουλος, σε λιμένα Ρεθύμνου

Φρεγάτα Ελλη, σε λιμένα Ηρακλείου

 

 

kriti360.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση