HomeΚΡΗΤΗΓ. Μιχελογιαννάκης: “Όχι” στο ξεπούλημα των πετρελαίων της Κρήτης

Γ. Μιχελογιαννάκης: “Όχι” στο ξεπούλημα των πετρελαίων της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί θα αποβούν μοιραίοι για το μέλλον της χώρας. Οι πρόθυμοι και υπάκουοι κυβερνώντες παρέδωσαν τις θάλασσες μας στο έλεος των χημικών, αδιαφορούν προκλητικά για την ΑΟΖ, ξεπουλούν τον πλούτο της χώρας και συγχρόνως θέτουν την χώρα σε κίνδυνο.

Α. Υδρόλυση Χημικών

Σήμερα τελείωσε η υδρόλυση των χημικών της Συρίας. Για τις επιπτώσεις της  πρέπει να περιμένουμε 5 χρόνια, καθώς  τόσο διαρκούν :

1.         Οι επιπτώσεις  μόλυνσης της θάλασσας.

2.         Ο δηλητηριασμός των ψαριών.

3.         Η πιθανή νέκρωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

4.         Τα αποτελέσματα από το φθοριούχο νάτριο, το οποίο  διεισδύει στον οργανισμό μας και  καταστρέφει ήπαρ, νεφρά, αποδυναμώνει ανοσοποιητικό και οδηγεί σε καρκίνο. Επίσης προκαλεί νόσο Αλτσχάιμερ, μειώνει το δείκτη νοημοσύνης, χτυπά την υπόφυση και αναστέλλει μελατονίνη με αποτέλεσμα, βλάβη στο θυρεοειδή και διαταραχές ύπνου.

Β. ΑΟΖ Κρήτης

Δυστυχώς για την χώρα, οι κυβερνώντες βρίσκονται σε παραλογισμό, καθώς μαζί με την ανακοίνωση για τον 2ο  γύρο παραχωρήσεων, από της 4/4 έχει ανακηρύξει de facto υφαλοκρηπίδα και εφαπτόμενη με την ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης, μιλάμε δηλαδή για τα οικόπεδα 12 έως 20. Όλα αυτά όταν, η  Αίγυπτος βρίσκεται σε οικονομική κρίση, η Λιβύη σε πόλεμο, και η Τουρκία εποφθαλμιά.

Γ. Το έγκλημα για τα πετρέλαια στην Κρήτη.

Μας λένε ότι, θα «κερδίζουμε» από πετρέλαια περίπου το 30%. Δηλαδή, ένα 20% που αντιστοιχεί στο φόρο εισοδήματος που τον πληρώνει και το περίπτερο και ένα 5% πρόσθετο περιφερειακό φόρο. Η αλήθεια είναι όμως ότι, μόνο το 4% θα εισπράττει το δημόσιο βάση της προκήρυξης.

Δ.  Μη επανδρωμένα αεροσκάφη.  (drones)

Όταν το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται σε πόλεμο.

Όταν βλέπουμε τι γίνεται στην Μέση Ανατολή και στην Ευρασία.

Όταν χρησιμοποιούν την βάση της Σούδας σε εχθροπραξίες.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να απαντήσει θετικά και στο αίτημα των ΗΠΑ ώστε να χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδα για να  σταθμεύουν οι στόλοι των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα περίφημα drones, για την αντιμετώπιση τρομοκρατίας και ασύμμετρων απειλών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος ετοιμάζεται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ για νέα συνάντηση με τον Χέηγκελ την Πέμπτη 21 Αυγούστου και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει την οριστική απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Καταλαβαίνουμε τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει η Κρήτη από τρομοκρατικές οργανώσεις, δεδομένης της έντασης που επικρατεί, αν χρησιμοποιηθεί η Σούδα ως ορμητήριο για Αφρική και Μέση Ανατολή.

Καλώ όλους του πολίτες της Κρήτης και όχι μόνο, εφόσον  «χάσαμε» στην υδρόλυση, ας πούμε ένα ποιο δυνατό και ουσιαστικό όχι, τόσο στο κέρδος – ξεπούλημα των  πετρελαίων, όσο και στην χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση