HomeHL-SportsΧρήστος Μανδάς: «Η ψυχολογία όλων στον ΟΦΗ έχει ανέβει με τον Νταμπράουσκας»

Χρήστος Μανδάς: «Η ψυχολογία όλων στον ΟΦΗ έχει ανέβει με τον Νταμπράουσκας»

Ο Χρήστος Μανδάς μίλησε για τον ΟΦΗ, στάθηκε στην έλευση του Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο του και το μεγάλο του όνειρο με την Εθνική Ελλάδος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τον ΟΦΗ αλλά και τη δική του πορεία μίλησε ο Χρήστος Μανδάς στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, καθώς ο νεαρός πορτιέρε έχει πλέον μονιμοποιηθεί κάτω από τα γκολπόστ των Κρητικών.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την συνεργασία με τον Βάλντας Νταμπράουσκας: «Μας έχει βάλει ένα πλάνο και στόχο, έχει ανέβει πάρα πολύ η ψυχολογία στην ομάδα και με την προετοιμασία που κάνουμε τώρα, πιστεύω πως στον δεύτερο γύρο θα δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο».

Για την πρόσφατη νίκη επί του Λεβαδειακού: «Είχαμε καιρό να πανηγυρίσουμε και αυτό που μας έλειπε ήταν να ζήσουμε ξανά την χαρά της νίκης. Θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή, αυτό που αξίζουμε πρέπει να το δείξουμε στον δεύτερο γύρο και δεν μας αξίζει στην θέση που βρισκόμαστε».

Για την στήριξη του κόσμου: «Είχαμε την στήριξη του κόσμου, σίγουρα κάποιες φορές δεν θα είναι ευχαριστημένος από αυτό που βλέπει και το έδειξε και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό όταν και δεχτήκαμε το γκολ στο πρώτο λεπτό και εκείνος δεν σταμάτησε να μας υποστηρίζει με αποτέλεσμα να έρθει η ανατροπή».

 Για την δική του πορεία: «Ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Αετού Κορυδαλλού, βρέθηκα στον Ατρόμητο από πολύ μικρός, με εμπιστεύτηκε και στην συνέχεια βρέθηκα στον ΟΦΗ που είμαι πιο χαρούμενος από ποτέ».

Για τον προσωπικό του στόχο: «Το όνειρο μου είναι να βρεθώ σε μια μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ομάδα και πολλές φορές το σκέφτομαι και ανατριχιάζω».

Για την πορεία της Εθνικής Ελλάδας: «Δεν έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τον στόχο στις τελευταίες διοργανώσεις όμως βλέπουμε πως όλοι οι Ελληνες παίκτες όπου έχουν παίξει δείχνουν τι αξίζουν και με τον προπονητή που έχουμε τώρα θα γίνει και αυτό στο μέλλον».

Για την μη χρησιμοποίηση Ελλήνων ποδοσφαιριστών: «Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι Ελληνες παίκτες έχουν την μεγαλύτερη υπομονή από όλους και μόλις αρπάξουν την ευκαιρία δεν την αφήνουν να φύγει όπως συνέβη και με μένα».

Για το αν είχε πρότυπο κάποιον τερματοφύλακα όταν ήταν σε μικρή ηλικία: «Όταν ξεκίνησα να παίζω, δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρότυπο αλλά μου άρεσαν οι Μπουφόν, που πιστεύω πως είναι το Νο1, ο Χαντάνοβιτς κάτω από την εστία, στην συνέχεια πήγα στον Χάρτ και είναι αρκετοί οι τερματοφύλακες που με ενέπνευσαν. Από Ελληνες, ο Καρνέζης ήταν εκείνος που τον παρακολουθούσα και τον θαύμαζα και ήθελα να κάνω τα ίδια. Ο Βλαχοδήμος έχει δείξει ότι είναι μεγάλος τερματοφύλακας».

 Για το αν υποστηρίζει κάποια ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Υποστηρίζω την Αργεντινή από πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ όμως μου έχουν κάνει εντύπωση ομάδες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και πιστεύω πως οι ομάδες που μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος είναι η Γαλλία ή η Ισπανία. Μου αρέσει να παίζει καλά η ομάδα που υποστηρίζω, η Αργεντινή δεν το έχει κάνει, δεν έχω κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια στην Βραζιλία».
Για τον τερματοφύλακα που ξεχωρίζει από την διοργάνωση: «Μέχρι τώρα ξεχωρίζω τον γκολκίπερ της Ολλανδίας και μ’ αρέσει πολύ η ιστορία που έχει ενώ πιστεύω πως η στιγμή των γκολκίπερ είναι η διπλή επέμβαση του Σέζνι».
Για το επεισόδιο με τον Ονάνα στην Εθνική Καμερούν: «Ο Ονάνα έπρεπε να συμφωνήσει με τον προπονητή του γιατί πάνω από την πατρίδα του δεν μπορεί να βάλει κανέναν άλλον. Οταν ένας προπονητής σου ζητάει να παίξεις έτσι για την πατρίδα σου, δεν μπορείς να πεις τίποτα και πρέπει να κάνεις ότι σου πει εκείνος».
Διαφήμιση
Διαφήμιση