HomeHL-WorldΠακιστάν: 3 νεκροί από έκρηξη με στόχο ομάδα που εμβολίαζε παιδιά

Πακιστάν: 3 νεκροί από έκρηξη με στόχο ομάδα που εμβολίαζε παιδιά

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις νεκροί και 28 τραυματίες είναι ο απολογισμός από επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην πόλη Κουέτα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, με στόχο όχημα της αστυνομίας και ομάδα που έκανε εμβόλια σε παιδιά.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας, Αζχάρ Μεχεσάρ, ο καμικάζι είχε στόχο όχημα των δυνάμεων επιβολής της τάξης που συνόδευε ομάδα επιφορτισμένη με τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας. Τα θύματα είναι «ένας αστυνομικός, μια γυναίκα κι ένα παιδί», διευκρίνισε.

Άλλος αστυνομικός, ο Άμπντουλ Χακ, έκανε λόγο για πάνω από 30 τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους είναι «15 αστυνομικοί».


Την ευθύνη για την έκρηξη ανέλαβε το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν με ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε σε μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την Δευτέρα (28/11), οι πακιστανοί Ταλιμπάν ανακοίνωναν ότι τερματίζουν την κατάπαυση του πυρός που είχαν κηρύξει τον Ιούλιο.

Οι ομάδες που εμβολιάζουν παιδιά κατά της πολιομυελίτιδας γίνονται συχνά στόχος των Ταλιμπάν του Πακιστάν καθώς οι ισλαμιστές πιστεύουν ότι η εκστρατεία ανοσοποίησης δεν είναι παρά εργαλείο μυστικών υπηρεσιών προκειμένου να τους κατασκοπεύουν.

Το Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν Πακιστάν («Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν») είναι οργάνωση διακριτή από τους αφγανούς Ταλιμπάν μεν, αλλά με την ίδια ιδεολογία και έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, άμαχους και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, από το 2007. Υπολογίζεται πως τα θύματα της δράσης του είναι περί τα 80.000.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση