HomeHL-EconomyΕπίδομα θέρμανσης: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Συνολικά πάνω από 900.000 αιτήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνολικά πάνω από 900.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα MyΘέρμανση.

Η τιμή του πετρελαίου έχει αργή αλλά σταθερά πτωτική πορεία, αφού πέρα από την υποχώρηση των διεθνών τιμών, είναι καταλυτική η συμβολή και της κρατικής επιδότησης και της έκπτωσης από διυλιστήρια-εταιρίες εμπορίας, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται κάτω από 1,30 ευρώ το λίτρο.

Η πλατφόρμα του myΘέρμανση θα μείνει ανοικτή για αιτήσεις έως τις 9 Δεκεμβρίου, με την πρώτη δόση να έχει προγραμματιστεί να δοθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Θα τη λάβουν οι περσινοί δικαιούχοι που θα υποβάλλουν αίτηση καθώς και οι νέοι δικαιούχοι για αγορές που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022.

Οι πολυκατοικίες

Οι διαχειριστές των πολυκατοικιών πρέπει να κινηθούν ταχύτατα και να σπεύσουν οι να δηλώσουν μια σειρά από στοιχεία για να λάβουν οι ένοικοι το επίδομα θέρμανσης:

τον ΑΦΜ του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας,

τον ΑΦΜ της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει,

τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που αντιστοιχεί στην πολυκατοικία,

τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης και

το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση