HomeHL-9Στο Ηράκλειο ο Χρ. Σταϊκούρας – Τι περιμένουν οι έμποροι, τι θα συζητηθεί

Στο Ηράκλειο ο Χρ. Σταϊκούρας – Τι περιμένουν οι έμποροι, τι θα συζητηθεί

Μ. Κουμαντάκης: «Δεν θέλουμε επιδόματα, θέλουμε να πάμε σε ανάπτυξη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με σκοπό να παρίσταται σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου του νησιού με κύριο θέμα την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Η επίσκεψη αυτή έγινε μετά από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με τον πρόεδρο, Μανόλη Κουμαντάκη, να τονίζει στο cretapost ότι «η ρευστότητα στην κοινωνία θα είναι το κυρίαρχο θέμα».

«Θα καθίσουμε με τον υπουργό για να συζητήσουμε διά ζώσης και με ανοιχτό τρόπο τι ακριβώς μπορεί να γίνει. Θα γίνει μια συζήτηση στρατηγικού χαρακτήρα. Δεν θέλουμε  πια επιδόματα, θέλουμε να πάμε σε ανάπτυξη. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες ρευστότητας στην κοινωνία. Χωρίς ρευστότητα υπάρχει μεγάλο θέμα. Θέλουμε να μάθουμε η οικονομία μπορεί να δώσει κατευθύνσεις στρατηγικού χαρακτήρα με πολιτικές, τις οποίες θα τις ζητήσουμε», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κουμαντάκης και συνέχισε: «Ένα παράδειγμα είναι το ΦΠΑ, ο φόρος κατανάλωσης αυτά πρέπει να μειωθούν. Δεν γίνεται αυτά να συνεχίσουν χωρίς μείωση. Η ρευστότητα τελειώνει, για να μπορέσουν να συνεχίσουν οι επιχειρήσεις με ανάπτυξη πρέπει να υπάρξει ρευστότητα. Αυτό είναι δεδομένο. Αυτό που περιμένουμε είναι να μας πει τι ακριβώς μπορεί».

Από τον υπουργό Οικονομικών οι έμποροι της Κρήτης περιμένουν ξεκάθαρες απαντήσεις και άμεσες κινήσεις.

Τα πολυκαταστήματα οι κερδισμένοι της Black Friday

Τα πολυκαταστήματα και οι επιχειρήσεις με ηλεκτρονικά είδη είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της εβδομάδας προσφορών της Black Friday και της Cyber Monday.

Η κίνηση ήταν υποτονική στα υπόλοιπα καταστήματα με τους εμπόρους να ανησυχούν για την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Η εβδομάδα της black Friday και των προσφορών ήταν πολύ καλά για τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα και τα ηλεκτρονικά. Στα υπόλοιπα καταστήματα έγινε μία μικρή κατανάλωση με μία σχετική κινητικότητα. Αυτό φοβάμαι ότι θα φανεί στο τέλος του Δεκεμβρίου καθώς η ρευστότητα δόθηκε σε αυτές τις προσφορές», τόνισε σχετικά ο κ. Κουμαντάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση