HomeΕΛΛΑΔΑΔένδιας: Eίμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό

Δένδιας: Eίμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό

«Η δέσμευση στις κοινές μας αξίες συμβάλλει στη σταθερότητα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Νίκος Δένδιας έστειλε μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση, στην Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. «Η ελληνική θέση στην υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ είναι σαφής», επεσήμανε ο κ. Δένδιας προσερχόμενος στη Σύνοδο. «Κατ’ αρχήν, στηρίζουμε την Ουκρανία. Αλλά γενικότερα, είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό. Και οι πάγιες αρχές μας είναι η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και η προστασία της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών».

«Το συμπέρασμα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι σαφές: Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα», τόνισε. Παράλληλα, καλωσόρισε στην ΝΑΤΟϊκή οικογένεια τη Σουηδία και τη Φινλανδία, χώρες των οποίων οι υπουργοί Εξωτερικών μετέχουν στη σύνοδο. Η Ελλάδα, υπενθύμισε, έχει ψηφίσει τα πρωτόκολλα εισδοχής τους στην Ευρωατλαντική Συμμαχία.

«Η δέσμευση στις κοινές μας αξίες συμβάλλει στη σταθερότητα»

«Εντούτοις, η δέσμευσή μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, μέσω της Ένωσης για τη Μεσόγειο, μας κάνει να ελπίζουμε σε μια πιο ασφαλή, περιβαλλοντικά ουδέτερη και βιώσιμα αναπτυσσόμενη περιοχή», υπογραμμίζει.

«Η δέσμευση στις κοινές μας αξίες συμβάλλει στη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή μας, με βάση τις κοινές αρχές, ακρογωνιαίος λίθος των οποίων είναι το Διεθνές Δίκαιο».

«Η Ένωση για τη Μεσόγειο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο»

«Η κοινή μας ιστορία, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις στην περιοχή μας, καθώς και το αίσθημα του ανήκειν και της εγγύτητας, καθώς και οι επαφές μεταξύ των λαών μας θέτουν τα θεμέλια για πιο εντατική συνεργασία».

«Είμαι βέβαιος ότι σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση για τη Μεσόγειο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο», καταλήγει.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση