HomeHL-933ο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου στο Ηράκλειο

33ο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου στο Ηράκλειο

Την Tετάρτη 30 Νοεμβρίου και Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρχίζει την Τετάρτη (30/11) στο Ηράκλειο το 33ο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου!

Η αναβίωση του ιστορικού και επιτυχημένου θεσμού του ετήσιου Συνεδρίου Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου που διοργάνωναν ΠΣΑΤ και ΕΑΚ από το 1982 υπήρξε μία από τις βασικές δεσμεύσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ, την οποία και υλοποιεί.

Έφτασε επιτέλους η στιγμή ν’ αποτελέσει γεγονός, κατά το έτος μάλιστα της επετείου των 70 χρόνων ζωής του Συνδέσμου μας, η διοργάνωση του πρώτου Συνεδρίου Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου από τη διακοπή του και 33ου κατά σειρά!

Οι Έλληνες και οι Κύπριοι αθλητικοί συντάκτες, διατηρώντας άρρηκτες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, έχουμε δώσει ραντεβού στο Ηράκλειο της Κρήτης, το διήμερο 30 Νοεμβρίου-1η Δεκεμβρίου με πολλά και σημαντικά θέματα του αθλητισμού μας.

Το 33ο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου είναι αφιερωμένο στη μνήμη του επίτιμου προέδρου του ΠΣΑΤ, Πέτρου Λινάρδου, ο οποίος έφυγε φέτος από τη ζωή αφήνοντας φτωχότερη την ελληνική αθλητική δημοσιογραφία.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), ενώνουν τις δυνάμεις τους σε κρίσιμες εποχές για τον αθλητικό Τύπο. Στο Ηράκλειο θα έχουμε την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουμε απόψεις, να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας και ν’ αναζητήσουμε λύσεις στα κοινά θέματα που μας απασχολούν.

Ο «Σχολικός Αθλητισμός», «Ο ρόλος των ΜΜΕ στην ανάπτυξη του αθλητισμού σε Ελλάδα και Κύπρο», ο «Αθλητικός Τουρισμός» ενόψει των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», «Η προσφορά της Μικράς Ασίας στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα», και ειδικότερα στην Κρήτη και Κύπρο, «Τα ΑμεΑ στον αθλητισμό και στα ΜΜΕ» αποτελούν τη θεματολογία του 33ου Συνεδρίου Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο ελληνικό και τον κυπριακό αθλητισμό και θα βραβεύσει τιμώντας τους ο ΠΣΑΤ είναι ο Κύπριος πρώην αθλητής του στίβου, Ολυμπιονίκης και βαλκανιονίκης, Σταύρος Τζιωρτζής. Αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Ελλάδας, ο Σταύρος Τζιωρτζής αναδείχτηκε Ολυμπιονίκης στα 400μ. μετ’ εμποδίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972.

Μετά το τέλος των εργασιών του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό («Karteros Beach Sports Center»), όπου και θα διεξαχθούν οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023».

Το 33ο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας Κύπρου ΠΣΑΤ – ΕΑΚ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου και τελεί υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), το οποίο θα παρέχει και livestreaming κάλυψη στο κανάλι του στο YouTube. Επίσης, το συνέδριο θα μεταδίδεται στη σελίδα του ΠΣΑΤ στο Facebook και στην ιστοσελίδα, psat.gr

Την εκδήλωση «33ο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου» που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 30/11-01/12 στο Ηράκλειο της Κρήτης, μπορείτε να την παρακολουθήσετε:

Μέσω Live Streaming από:
(α) Τη σελίδα των Ζωντανών μεταδόσεων των υπηρεσιών Live Services στο site του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων
https://www.amna.gr/video-services/544357/Live%20Streaming
(β) Από το κανάλι του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο YouTube στις παρακάτω διευθύνσεις:
Ημέρα 1η (30/11): https://youtu.be/S8fGDrtnYG0
Ημέρα 2η (01/12): https://youtu.be/GzY-2hwpfjY
(γ) Από την ιστοσελίδα του ΠΣΑΤ
(δ) Aπό τον λογαριασμό του ΠΣΑΤ στο Facebook
https://www.facebook.com/psat1952

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

33Ο ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Tετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

09:30 : Καλωσόρισμα Προέδρου ΠΣΑΤ Γιάννη Θεοδωρακόπουλου
09:45-11:00: Σχολικός Αθλητισμός
Συντονίστρια: Ασπασία Βελονάκη, Γενική Γραμματέας ΠΣΑΤ
Γιάννης Δημόπουλος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Σχολικός Αθλητισμός στην Ελλάδα»
Κάλλη Χατζηϊωσήφ Μέλος Δ.Σ. Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ)
Βασίλης Μάστορας, Διευθυντής εφημερίδας Metrosprort – Μέλος ΠΣΑΤ
Κυριάκος Ιωάννου, Αργυρός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Άλματος εις Ύψος / Ιδρυτής Ακαδημίας Στίβου Almathletics

11:00-12:15: Ο ρόλος των ΜΜΕ στην ανάπτυξη του Αθλητισμού σε Ελλάδα και Κύπρο.
Συντονίστρια: Αγγελική Βύζικα, Ταμίας ΠΣΑΤ
Παύλος Γερακάρης Επί Τιμή πρόεδρος ΠΣΑΤ
Ηρόδοτος Μιλτιάδους Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΑΚ
Δημήτρης Κανελάκης, Σύμβουλος Δ.Σ. ΠΣΑΤ
Μικάελο Παπαδάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΑΚ

16:00-17:00: Τελετή Έναρξης – Βραβεύσεις

Παρουσίαση: Αντώνης Παπουτσάκης, Αναπληρωτής Ταμίας ΠΣΑΤ – Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΠΗΝ

Χαιρετισμοί:
Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Πρόεδρος ΠΣΑΤ
Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού
Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης
Βασίλης Λαμπρινός, Δήμαρχος Ηρακλείου
Δημήτρης Γαλαμάτης, Γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης
Γιώργος Καπελλάκης, Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής
Γιώργος Χρυσοστόμου, Πρόεδρος Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ)
Κάλλη Χατζηϊωσήφ, Μέλος Δ.Σ. Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ)
Μιχάλης Βλατάκης, Πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης
Κώστας Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος ΤΕΑΣ ΕΣΗΕΠΗΝ – Έφορος ΠΟΕΣΥ
Γιάννης Δάρας, Αντιπρόεδρος AIPS

17:00-19:00: Αθλητικός Τουρισμός – 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες
Συντονιστής: Βαγγέλης Ιωάννου, Α’ Αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ

Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Περιφέρειας Κρήτης. «Περιφέρεια Κρήτης, Αθλητισμός και Τουρισμός, Εμπειρία Πιο πέρα από τον Προορισμό».
Μαρίνα Κουταρέλλη, Πρόεδρος του Spetses Mini Marathon. «Spetses Mini Marathon, case study του Αθλητικού Τουρισμού».
Κώστας Βαρδαβάς, Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Δήμου Ηρακλείου. «Αξιοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων και αθλητικός τουρισμός στο Δήμο Ηρακλείου»
Ιωάννης Π. Λαγός, Πρόεδρος «Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ». «Τουρισμός αθλητικής αναψυχής: Ανάδειξη της πεζοπορίας ως αθλητική δραστηριότητα ήπιας μορφής- Η περίπτωση του MENALON TRAIL».
Μιχάλης Ιωάννου, Μέλος Δ.Σ. Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ)
Γιώργος Λεβεντάκης, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece – Τεχνικός Σύμβουλος Θεμάτων Ανάπτυξης Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. «Σύνδεση μεγάλων ποδηλατικών διοργανώσεων με τον αθλητικό τουρισμό».
Κυριάκος Καραγιώργης, μέλος οργανωτικής επιτροπής «Ημιμαραθώνιος Κρήτης». «Ημιμαραθώνιος Κρήτης: ένας αγώνας που συνδημιουργούμε συναισθήματα!!!»
Νικηφόρος Στειακάκης «Pierra Creta». «Διεθνής αγώνας ορειβατικού σκι Pierra Creta – Ο αθλητικός τουρισμός ως αναπτυξιακό εργαλείο».
Νίκος Νταμπακάκης, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023». «3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες “Ηράκλειο 2023”, παρουσίαση της διοργάνωσης».

Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου

Ξενοδοχείο “Ibis”

09:30- 11:00: Η προσφορά της Μικράς Ασίας στην ανάπτυξη του αθλητισμού της Ελλάδας και ειδικότερα της Κύπρου και της Κρήτης.
Συντονιστής: Γιώργος Τραπεζανίδης, Δημοσιογράφος, προϊστάμενος Τμήματος Αθλητικής Ενημέρωσης ΕΡΤ3
Γιάννης Ζαϊμάκης, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Κοινότητας Πανεπιστήμιου Κρήτης. «Η συμβολή των προσφύγων στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Κρήτη (1923-1950)».
Λινάρδος Νίκος, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής -προπονητής μπάσκετ. «Η αθλητική πρωτοπορία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και η πολυσήμαντη προσφορά της Ιωνίας στο γένος των Ελλήνων». Τοποθέτηση βασισμένη σε κείμενα του αείμνηστου, Πέτρου Λινάρδου.
Βασίλης Σκουντής, δημοσιογράφος-μέλος ΠΣΑΤ. «Η προσφορά του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας στον αθλητισμό Ελλάδας και Κύπρου».
Μικαέλο Παπαδάκης Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου ΕΑΚ
11:00 -12:00: Τα άτομα με αναπηρία στον αθλητισμό και στα ΜΜΕ
Συντονιστής: Μάνος Χρυσός, Σύμβουλος Δ.Σ. ΠΣΑΤ

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Πρόεδρος ΠΣΑΤ
Γιώργος Καπελλάκης, Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής
Εκπρόσωπος ΕΑΚ

12:30: Karteros Beach Sports Center
Επίσκεψη στις Εθνικές Παράκτιες Εγκαταστάσεις στον Καρτερό, όπου θα διεξαχθούν οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες.
Από τον ΠΣΑΤ

Διαφήμιση
Διαφήμιση