HomeHL-9«Χαρίζει» ζωή η 21χρονη Εμμανουέλα -Σε Ιπποκράτειο και Ωνάσειο τα όργανα της άτυχης κοπέλας

«Χαρίζει» ζωή η 21χρονη Εμμανουέλα -Σε Ιπποκράτειο και Ωνάσειο τα όργανα της άτυχης κοπέλας

Συγκλονίζει ο πατέρας της 21χρονης κοπέλας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η 21χρονη Εμμανουέλα, που παρασύρθηκε και εγκαταλείφτηκε από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη, θα χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους μας, μέσα από τον τραγικό χαμό της.

Η οικογένεια της 21χρονης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή, είχε δηλώσει την κοπέλα ως δωρήτρια οργάνων, μια κίνηση παράδειγμα προς μίμηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον έδειξαν για την καρδιά και τους πνεύμονες το Ωνάσειο και για το ήπαρ και τα νεφρά το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Οι κερατοειδείς, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα παραμείνουν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου διενεργούνται μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.

Σύμφωνα με το thesstoday, έχουν βρεθεί οι λήπτες που θα πάρουν το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τα νεφρά και τους κερατοειδείς της 21χρονης κοπέλας.

Οι γονείς ενημερώθηκαν χθες από τους υπευθύνους του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» ότι ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τον έλεγχο ιστοσυμβατότητας και έχουν καταλήξει στα άτομα που θα λάβουν τα όργανα του παιδιού τους.

Συγκλονίζει ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας

Ο πατέρας της 21χρονης Έμμας, που έχασε τη ζωή της όταν 26χρονος οδηγός την παρέσυρε με αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη και την άφησε αβοήθητη, με δάκρυα στα μάτια και φωνή τρεμάμενη, μίλησε χθες στο iefimerida.gr.

Ο κ. Μπάμπης Καρυωτάκης δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση της Δικαιοσύνης να κριθεί προφυλακιστέος ο 26χρονος Αλβανός οδηγός, ενώ αναφέρθηκε στην απόφαση της οικογένειας να δωρίσει τα όργανα της 21χρονης.

Ο τραγικός πατέρας της άτυχης κοπέλας, τόνισε πως η δωρεά οργάνων ήταν μία απόφαση του παιδιού του, που δίνει μία «ανακούφιση σε εμάς αλλά και ζωή σε κάποιους άλλους» και ότι «ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει. Δεν το θεωρώ μεγαλείο ψυχής, όπως μου λένε κάποιοι».

Λευκά λουλούδια στο σημείο που παρασύρθηκε η Έμμα

Χθες το πρωί της Δευτέρας, περαστικοί και συμφοιτητές, άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου η 21χρονη Έμμα παρασύρθηκε από τον ασυνείδητο οδηγό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το GR Times.gr, περαστικοί, φίλοι και συμφοιτητές της άτυχης Εμμανουέλας άφησαν λευκά λουλούδια και κάποια κεριά επάνω σε κολόνα, στο σημείο όπου παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε.

Ένα σημείωμα πάνω στα λουλούδια αναφέρει «Σ’ αγαπώ κορίτσι μου», γραμμένο από κάποιον φίλο ή φίλη που θρηνεί την απώλεια της άτυχης κοπέλας.

Προφυλακιστέος ο 26χρονος οδηγός -Ελεύθερη η 19χρονη

Ο 26χρονος οδηγός, με καταγωγή από την Αλβανία, που χτύπησε και εγκατέλειψε την 21χρονη στη Θεσσαλονίκη, κρίθηκε χθες προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του.

Σύμφωνα με το GRtimes.gr, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος που κατηγορείται για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις ενώ της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Με γραπτό υπόμνημα η απολογία του 26χρονου -«Προσπάθησα 3 φορές να κατέβω από το ΙΧ», είπε η 19χρονη

Ο 26χρονος, ο οποίος διαμένει παράνομα στην Ελλάδα, απολογήθηκε με γραπτό υπόμνημα χωρίς να δώσει προφορικές απαντήσεις στην ανακρίτρια, εκφράζοντας τα «συλλυπητήρια στην οικογένεια». Φέρεται πως ζήτησε να μην απολογηθεί επί της ουσίας. Ο δικηγόρος του οδηγού, σεβόμενος το πένθος της οικογένειας, δεν προέβη σε δηλώσεις.

Από τη πλευρά της, η 19χρονη συνοδηγός, είπε στην απολογία της για το θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη πως εκείνη την ώρα κοιτούσε το κινητό της, όταν ξαφνικά ο οδηγός έκανε ελιγμό προς τα αριστερά για να αποφύγει την κοπέλα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να αναποδογυρίσει και να πέσει πάνω σε σταθμευμένα οχήματα.

«Προσπάθησα να κατέβω από το αυτοκίνητο, τρεις φορές. Ήθελα να γυρίσουμε πίσω», είπε η 19χρονη συνοδηγός, που κατηγορείται για απλή συνεργεία (ψυχική συνδρομή) στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση