HomeHL-GreeceΔημητριάδης στην Επιτροπή Θεσμών: Η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με λογισμικά Predator

Δημητριάδης στην Επιτροπή Θεσμών: Η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με λογισμικά Predator

Η εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, με τον Γρηγόρη Δημητριάδη να ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση ούτε αγόρασε ούτε προμηθεύτηκε ούτε έκανε χρήση λογισμικών τύπου predator.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής και δεν επικαλέστηκε το απόρρητο. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν έκανε δουλειές και επιχειρηματικά ραντεβού με τους κ.κ. Λαβράνο και Μπίτζιο, καθώς και ότι δεν γνώριζε τον Ντίλιαν.

Σημείωσε δε πως δεν επισκέφθηκε ποτέ το ΚΕΤΥΑΚ, ότι δεν γνωρίζει καμία ομάδα ούτε πρόσωπα σε αυτό καθώς και ότι η συνεργασία του ήταν με τον διοικητή της ΕΥΠ και Κοντολέοντα.

Ο κ. Δημητριάδης αποσαφήνισε ότι δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με κακόβουλα λογισμικά και πως με την κυβέρνηση της ΝΔ δεν υπήρξε ποτέ αγορά, προμήθεια χρήση τέτοιων λογισμικών από κρατικές υπηρεσίες.

Επίσης, δεν επιβεβαίωσε επιχειρηματικές συναντήσεις και ραντεβού στην Κύπρο με τον κ. Λαβράνο και κατέστησε σαφές πως ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για τη νόμιμη επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε ερώτηση για το βαθμό καθημερινής του εμπλοκής στα θέματα της ΕΥΠ υπογράμμισε πως ήταν η απολύτως αναγκαία εκ της θέσεως του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Δημητριάδης, υπογράμμισε πως δεν γνώριζε και δεν έχει σχέση με τις εταιρίες Krikel και Intellexa, θυμίζοντας ότι η πρώτη ήρθε στην Ελλάδα επί υπουργίας του κ. Τόσκα με τον οποίο υπέγραψε και τη σχετική σύμβαση.

«Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης για την υπόθεση των υποκλοπών», ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Από την πλευρά τους πάντως τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έκαναν λόγο για «ομερτά» με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για παραδοχή συσχέτισης της ΕΥΠ με το Predator και για απαντήσεις που δεν δόθηκαν και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να δηλώνει «θλίψη» για τη διαδικασία.

Η επιτροπή πάντως αποφάσισε να αποστείλει γραπτά ερωτήματα στους κ. Μπίτζιο και Λαβράνο προκειμένου να απαντήσουν από το εξωτερικό στο οποίο και βρίσκονται, καθώς και στον κ. Ντίλιαν, παρότι η επικοινωνία μαζί του δεν έχει καταστεί ικανή.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση