HomePost ItΑνοιχτή επιστολή-κάλεσμα Ηγουμενίδη για μέτωπο ενάντια στο νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ

Ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα Ηγουμενίδη για μέτωπο ενάντια στο νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ

Τι αναφέρει στην επιστολή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανοιχτή επιστολή προς υγειονομικούς, αυτοδιοίκηση, Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, Επιμελητήρια, ΠΕΔ, Περιφέρεια και μια σειρά ακόμη από φορείς και συλλογικότητες του Νομού Ηρακλείου παρεμβαίνει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης με στόχο ένα κοινό μέτωπο ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αφορά όλη τη κοινωνία. Μας μεταφέρει στην προ-ΕΣΥ εποχή», όπως εξηγεί για το λόγο που απευθύνεται σε ένα ευρύ μέτωπο συστράτευσης σχετικά με το νομοσχέδιο που εισέρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής «άρον-άρον από την Κυβέρνηση» την ερχόμενη Πέμπτη. «Κύριο στοιχείο του νομοσχεδίου είναι η άρση της θεμελιώδους εργασιακής συνθήκης του ιδρυτικού νόμου του ΕΣΥ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να ασκούν και ιδιωτικό έργο και να συνεργάζονται με ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Αλλάζει άρδην όλη η φιλοσοφία του δημόσιου συστήματος υγείας».

Με την ανοιχτή επιστολή ο βουλευτής υπογραμμίζει σήμερα «την κρίσιμης σημασίας ανάγκη για ένα ευρύτατο συνδικαλιστικό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο ενάντια στα σχέδια διάλυσης του ΕΣΥ. Αυτός είναι ο λόγος που απευθύνομαι στην αυτοδιοίκηση όλων των βαθμών, στην Περιφέρεια, στους Δήμους, στις δημόσιες δομές Υγείας του Νομού Ηρακλείου, αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων μέσω του Εργατικού Κέντρου, των Επιμελητηρίων και του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ του Νομού Ηρακλείου».

«Όλοι από τη θέση μας μπορούμε να συμβάλλουμε σε ένα ευρύ πλειοψηφικό μέτωπο  το οποίο έχει τη δύναμη να διατρανώσει το «κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ» και να διεκδικήσει  το πάνδημο αίτημα για στήριξη του δημόσιου Συστήματος Υγείας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να γίνει νόμος του κράτους», αναφέρει στην επιστολή του ο βουλευτής.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης αποστέλλει την επιστολή μεταξύ άλλων σε Περιφέρεια Κρήτης, ΠΕΔ Κρήτης, Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων του Νομού Ηρακλείου, Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου, Διοικήσεις των νοσοκομείων ΠαΓΝΗ και Βενιζέλειου, Συλλόγους Εργαζομένων των νοσοκομείων ΠαΓΝΗ και Βενιζέλειου, Τριμελείς Επιτροπές και Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου, Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής Ηρακλείου, Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, Οικονομικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος -Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Νομού Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση