HomeHL-9Εισβολή ληστών σε σπίτι πρώην δημάρχου – Τα αποτσίγαρα ίσως «μιλήσουν»

Εισβολή ληστών σε σπίτι πρώην δημάρχου – Τα αποτσίγαρα ίσως «μιλήσουν»

Πού στρέφονται οι έρευνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα αποτσίγαρα που βρέθηκαν σε απόμερο σημείο, στην πίσω πλευρά της μονοκατοικίας, ίσως να είναι τελικά το «κλειδί» για την εξιχνίαση της εισβολής με κίνητρο την ληστεία στο σπίτι του πρώην δημάρχου Μαλίων και γνωστού ξενοδόχου, κ. Νικηφόρου Λαμπρινού, τον Σεπτέμβριο, στην περιοχή της Σταλίδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», μαζί με τον κ. Λαμπρινό, στο σπίτι βρίσκονταν επίσης η σύζυγός του και η κόρη τους. Μπορεί οι τέσσερις εισβολείς να μην συμπεριφέρθηκαν με βιαιότητα στα μέλη της οικογένειας, όμως το όλο σκηνικό ήταν αναμφίβολα τρομακτικό, καθώς ο καθένας μπορεί να φανταστεί πώς είναι να «μπουκάρουν» άγνωστοι στο σπίτι σου, μέσα στη νύχτα, υπό την απειλή μαχαιριού.

«Πού είναι το χρηματοκιβώτιο» φέρεται να ήταν η ερώτηση που επαναλάμβανε συνεχώς ο ένας εκ των τεσσάρων δραστών, ο οποίος περιγράφεται ότι μιλούσε σπαστά ελληνικά.

Εκτιμάται ότι οι ληστές εισέβαλαν στη μονοκατοικία από μία πόρτα που βρισκόταν σε ανάκληση. Η κατοικία δεν διέθετε κάμερες ασφαλείας, ούτε είχε ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Το σπίτι έχει κήπο, ενώ από την πίσω πλευρά υπάρχουν χωράφια. Αστυνομικοί του Α.Τ. Χερσονήσου, που χειρίστηκαν τις έρευνες, υπολογίζουν ότι οι δράστες μπήκαν και βγήκαν από την πίσω πλευρά.

Κινήθηκαν αθόρυβα μέσα στο σκοτάδι μέσω χωματόδρομου και εν συνεχεία, πιθανότατα, βγήκαν στον κεντρικό δρόμο της παλαιάς εθνικής οδού Σταλίδας – Μαλίων.

Οι ληστές έδεσαν τα τρία μέλη της οικογένειας με σεντόνι γύρω από καρέκλες, εμμένοντας για το χρηματοκιβώτιο.

Μάταια οι άνθρωποι προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν ότι δεν υπήρχε στο σπίτι το χρηματικό ποσό που ενδεχομένως εκείνοι φαντάζονταν, ούτε καν χρηματοκιβώτιο. Τελικά, οι δράστες φέρεται να αποχώρησαν με ένα ποσό της τάξης των 2.900 ευρώ και κάποια χρυσαφικά.

Όταν πλέον τράπηκαν σε φυγή, τα μέλη της οικογένειας κατάφεραν να απελευθερωθούν από τα δεσμά τους.

Πληροφορίες της «Πατρίς» αναφέρουν ότι κατά την σάρωση του περιβάλλοντα χώρου και της διαδρομής μέσω της οποίας κινήθηκαν οι δράστες, αστυνομικοί εντόπισαν κάποια αποτσίγαρα, τα οποία εκτιμάται ότι ίσως σχετίζονται με τους ληστές. Εξετάζεται δηλαδή το σενάριο να είχαν κρυφτεί προσωρινά στο συγκεκριμένο σημείο που τους εξασφάλιζε οπτική πρόσβαση στη μονοκατοικία, όσο περίμεναν να αποκοιμηθούν τα μέλη της οικογένειας. Κατά τις ώρες παραμονής τους, κάπνισαν μερικά τσιγάρα, πετώντας τις γόπες.

Πλέον το επόμενο διάστημα αναμένονται οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση