HomeHL-PsilaΚαίτη Γαρμπή: Καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή

Καίτη Γαρμπή: Καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή

Υποχρεούται να καταβάλει το ποσό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για φοροδιαφυγή ύψους 828.300 ευρώ καταδικάστηκε η γνωστή τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή, ποσό το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις τόκων αγγίζει τα 1,7 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η υπόθεση φοροδιαφυγής «έτρεχε» στα δικαστήρια για περίπου 8 χρόνια όμως η προσφυγή της τραγουδίστριας στα δικαστήρια όχι μόνο δεν απέδωσε προς όφελός της αλλά αντίθετα έκανε το ποσό διπλάσιο εξαιτίας των τόκων. Πλέον η δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια δεν έχει άλλο ένδικο μέσο στο οποίο μπορεί να προσφύγει και υποχρεούται να καταβάλει το ποσό στο ακέραιο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Ιούνιο του 2014 η τραγουδίστρια με ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook είχε μιλήσει για δημοσιεύματα που την κατηγορούσαν ότι σε διάστημα δέκα ετών, δεν είχε δηλώσει στην εφορία εισοδήματα ενός εκατομμυρίου ευρώ. Τότε δήλωνε με ανακοίνωσή της ότι τα δημοσιεύματα αυτά προσβάλλουν κάθε έννοια προστασίας των προσωπικών δεδομένων και έδινε τη δική της εξήγηση για το τι είχε συμβεί με το ΣΔΟΕ.

Τον Ιούλιο του 2018 το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας δικαίωσε την κυρία Γαρμπή, καθώς της διέγραψε πρόστιμο ύψους 900.000 ευρώ. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου εναρμονίζεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε, το 2017, ότι είναι αντισυνταγματική η δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να ελέγξει περιπτώσεις φοροδιαφυγής πέραν της πενταετίας.Η τραγουδίστρια φέρεται να ελέγχθηκε για την περίοδο 2000-2010.

Μάλιστα, το 2014 είχε αναφέρει σε δήλωσή της: «Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010. Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες. Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ».

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση