HomeΕΛΛΑΔΑΕκλογές: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση – Ποιες ημερομηνίες κοιτάζει ο Μητσοτάκης

Εκλογές: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση – Ποιες ημερομηνίες κοιτάζει ο Μητσοτάκης

Στην τελική… ευθεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές του 2023 εισέρχεται η χώρα, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πυκνώνει διαρκώς τις επισκέψεις και τις περιοδείες τόσο στην περιφέρεια όσο και σε δήμους της Αττικής.

«Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές. Και δικαιολογημένα, θα έλεγα, καθώς μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023», τόνισε από την Καλλιθέα, εκτιμώντας ότι «θα φέρουν και πάλι τη Ν.Δ. πρώτη και αυτοδύναμη».

Κληρώνει…

Οσον αφορά στην ακριβή ημερομηνία, αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από τον πρωθυπουργό μέχρι τέλος του χρόνου και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι από τον προσεχή Μάρτιο μπορεί ανά πάσα στιγμή να στηθούν οι κάλπες με την απλή αναλογική, στις οποίες η Ν.Δ. αποδίδει μεγάλη σημασία, καθώς εκτιμά ότι σε αυτές θα δημιουργηθεί η δυναμική που θα την οδηγήσει σε αυτοδυναμία στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Η πορεία προς τις εκλογές περιλαμβάνει σημαντικούς σταθμούς στους οποίους αναμένεται να αποτυπωθούν τόσο η θετική πορεία και οι προοπτικές της οικονομίας όσο και το ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, αλλά και η συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο, ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός και χορηγείται το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ σε ένα εκατομμύριο δικαιούχους, ενώ τον Ιανουάριο θα καταργηθεί η μνημονιακή εισφορά αλληλεγγύης και για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, και θα χορηγηθούν αυξήσεις 7,75% στις συντάξεις για πρώτη φορά από το 2009. Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2023, είναι προγραμματισμένη η έναρξη διαβουλεύσεων για την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε το Σαββατοκύριακο τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη Ν.Δ., «διότι ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και διότι κρατήσαμε σταθερό το τιμόνι του σκάφους της πατρίδας μας σε πολύ ταραγμένα νερά», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Οι πολίτες γνωρίζουν ότι μπορούν να στηρίζονται σε εμάς και ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε στους δύσκολους καιρούς που περνάμε», σημείωσε, ενώ προειδοποίησε ότι «η πορεία την οποία έχουμε χαράξει, με μια λάθος επιλογή στην κάλπη, μπορεί να αντιστραφεί και όλα όσα έχουμε χτίσει να γκρεμιστούν».

«Η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσουμε την πολύ μεγάλη πρόοδο την οποία έχουμε πετύχει», πρόσθεσε.

Εκλογές: Εφικτός στόχος η αυτοδυναμία

Την ώρα πάντως που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει αισιοδοξία για την επίτευξη αυτοδυναμίας της Ν.Δ. -στόχος που φαντάζει εφικτός βάσει και του κλίματος υπεροχής της Ν.Δ. που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις-, καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοδεύει το αίτημά του για άμεσες εκλογές με τη δημιουργία αφηγήματος για την… ήττα του με το βλέμμα στη διαχείρισή της την επόμενη ημέρα.

Οι προεκλογικοί ρυθμοί στη Ν.Δ., εκτός από τον νέο τρόπο επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη με τις τοπικές κοινωνίες που εγκαινιάστηκε κατά την περιοδεία στην Πάτρα, περιλαμβάνουν και εβδομαδιαίο απολογισμό κυβερνητικών πεπραγμένων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σε ανάρτησή του για το κυβερνητικό έργο της τελευταίας εβδομάδας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρώτη θετική έκθεση μεταπρογραμματικής εποπτείας της Ελλάδας, στο «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 2ης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 3,56 δισ. ευρώ, αλλά και στην κατάθεση του Προϋπολογισμού για το 2023, που προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις ύψους 4,2 δισ. ευρώ.

Eleftherostypos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση