HomeΕΛΛΑΔΑΣπίρτζης για Κιβωτό του Κόσμου: Το υπ. Προστασίας του Πολίτη γνώριζε από τον Αύγουστο;

Σπίρτζης για Κιβωτό του Κόσμου: Το υπ. Προστασίας του Πολίτη γνώριζε από τον Αύγουστο;

«Γιατί επιλέξατε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να αναδείξατε το γεγονός μετά από 4 μήνες;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να απαντήσει αν στην κυβέρνηση «γνώριζαν από τον Αύγουστο τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύφθηκαν για την Κιβωτό του Κόσμου» καλεί σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης τον αρμόδιο υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, καταλήγοντας πως «περιμένουμε τις δημόσιες απαντήσεις σας και θα επανέλθουμε».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Περιμένουμε από το πρωί τον – κατά τα λοιπά λαλίστατο – Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπροπούλου, ότι στην ΕΛΑΣ γνώριζαν από τον Αύγουστο τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύφθηκαν για την Κιβωτό του Κόσμου.

Μάλλον, όμως, περιμένουμε μάταια…

Ρωτάμε δημόσια:

– Ισχύουν οι αποκαλύψεις ότι γνωρίζατε από τον Αύγουστο;

– Γιατί αφήσατε τόσο χρόνο να συμβαίνουν ανατριχιαστικά γεγονότα σε παιδάκια;

– Ισχύει ότι διαρρεύσατε κατάθεση που όφειλε να είναι απόρρητη λόγω της εισαγγελικής παραγγελίας ;

– Γιατί επιλέξατε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να αναδείξατε το γεγονός μετά από 4 μήνες;

Ελπίζουμε να πάρουμε κάποια απάντηση .

Διαφορετικά επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η προπαγανδιστική τακτική σας ακόμη και σε γεγονότα που έχουν συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Περιμένουμε τις δημόσιες απαντήσεις σας και θα επανέλθουμε».

Από το Σάββατο, πάντως, η Ελληνική Αστυνομία τοποθετήθηκε για την υπόθεση της «Κιβωτού» και τη χρονική περίοδο στην οποία έλαβε παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η ανακοίνωση ανέφερε:

«Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι:

Την 3 Σεπτεμβρίου 2022, διαβιβάσθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθούν καταγγελίες που είχαν υποβληθεί στον Συνήγορο του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, προέβη στις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι μάρτυρες ώστε να προσέλθουν για κατάθεση και το προανακριτικό υλικό, υποβλήθηκε την 18 Νοέμβριου 2022, στην παραγγέλουσα Αρχή.

Συνεπώς σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται στον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση