HomeHL-SportsΊβαν Σλάβοβ: Η αλλαγή ρόλου, ο Κοσταντίνοφ και η ιδιαίτερη αγάπη στην Ελλάδα

Ίβαν Σλάβοβ: Η αλλαγή ρόλου, ο Κοσταντίνοφ και η ιδιαίτερη αγάπη στην Ελλάδα

Oλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον νέο επικεφαλής σκάουτινγκ του ΟΦΗ, Ίβαν Σλάβοβ, ο οποίος έχει άμεση σχέση με την Ελλάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αλλαγή… καριέρας μέσω του ΑΠΟΕΛ
Η μεταγραφή- «βιτρίνα» και η… σύγκρουση των αιτιών που έφυγε από το ΑΠΟΕΛ
Τι περιμένει από εκείνον ΟΦΗ…

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Superleague, ο ΟΦΗ μπήκε σε νέα… εποχή καθώς ο Βάλντας Νταμπράουσκας διαθέχθηκε τον Νίκο Νιόπλιας στον κρητικό πάγκο και στα τέσσερα παιχνίδια που πρόλαβε να καθίσει, η ομάδα μέτρησε μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Οι αλλαγές όμως στον σύλλογο συνεχίστηκαν.

Συγκεκριμένα, η ελληνική ομάδα προχώρησε στην πρόσληψη του Ίβαν Σλάβοβ, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του επικεφαλή στο τμήμα του σκάουτινγκ και αντικατέστησε τον Δημήτρη Μάρκου. 

Φυσικά, για τον ίδιο αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία να δουλέψει στην Ελλάδα, καθώς την θεωρεί ως «δεύτερη πατρίδα» του αφού έμεινε στην Κω για αρκετά χρόνια.

Πληροφορίες για το παρελθόν του 36χρονου Βούλγαρου, ο οποίος είχε ένα γρήγορο πέρασμα από το ΑΠΟΕΛ (περασμένο Ιούνιο με Οκτώβριο) ενώ είχε υπάρξει και αναλυτής σε βουλγαρικές ομάδες, μεταξύ αυτών και η εθνική ομάδα της

Η αρχή ως αναλυτής αγώνων και ο ρόλος του Μπαλάκοβ

Η πορεία του Ίβαν Σλάβοβ έχει ως… αφετηρία την Εθνική Βουλγαρίας.

Ο τότε 33χρονος Βούλγαρος είχε συστηθεί στους ανθρώπους της ομοσπονδίας ως αναλυτής αγώνων και ο Κρασιμίρ Μπαλάκοβ τον εμπιστεύτηκε αμέσως για να αναλύονται τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας.

Ακόμα και μετά την απομάκρυνσή του και την πρόσληψη του Γκεόργκι Ντερμεντζιέβ στον πάγκο, ο Σλάβοβ παρέμεινε στο πόστο του έως και τις αρχές του 2020. Ο Μπαλάκοβ δεν τον ξέχασε όμως και ήταν ο λόγος που βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας ο νεαρός αναλυτής.

Μόλις ο Βούλγαρος προπονητής έδωσε τα χέρια με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ζήτησε τον Σλάβοβ για να κάνει την ανάλυση των αγώνων στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ακόμα και τότε, η απόλυση του Μπαλάκοβ δεν επηρέασε την παρουσία του 34χρονου, ο οποίος εν τέλει έφυγε όταν του έγινε πρόταση από τον Μπότεβ Πλόβντιβ. Αυτός ήταν και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας ως αναλυτής αγώνων.

Η αλλαγή… καριέρας μέσω του ΑΠΟΕΛ

Το περασμένο καλοκαίρι, το ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε στα προκριματικά του Europa Conference League με τη βουλγάρικη Μπότεβ Πλόβντιβ και ο κατάλληλος άνθρωπος που θα μπορούσε να αναλύσει τον συγκεκριμένο σύλλογο, ήταν ο Ίβαν Σλάβοβ.

Ο κυπριακός σύλλογος ήρθε απευθείας σε συμφωνία μαζί του αλλά όχι για τον ρόλο που είχε μέχρι στιγμής στις προηγούμενες ομάδες.

Ο 36χρονος αναλυτής μετατράπηκε σε επικεφαλή σκάουτινγκ στην Κύπρο, παρότι διατήρησε τον ρόλο της ανάλυσης για τα δύο ματς με το βουλγάρικο κλαμπ (προκρίθηκε το ΑΠΟΕΛ). Για ακόμη μία φορά, η παρουσία του δεν κράτησε για πολύ, αφού στα μέσα Οκτωβρίου και λίγο μετά την απομάκρυνση του Σοφρώνη Αυγουστή, είδε την πόρτα της εξόδου.

slavov-768x461

Η μεταγραφή- «βιτρίνα» και η… σύγκρουση των αιτιών που έφυγε από το ΑΠΟΕΛ

Στον καλοκαιρινό σχεδιασμό ήταν παρών και ένας από τους ποδοσφαιριστές που ζήτησε επίμονα, αποκτήθηκε και εν τέλει εντυπωσίασε, ήταν ο Γκεόργκι Κοσταντίνοφ. Ο 32χρονος αμυντικός χαφ άφησε τη Ρωσία και την Άρσεναλ Τουλά και φόρεσε τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ έπειτα από τις θερμές εισηγήσεις του Σλάβοβ.

Αυτή τη στιγμή ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κυπριακού ρόστερ με ένα γκολ και μία ασίστ σε 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Μία μεταγραφή που έγινε με τις κινήσεις του νέου επικεφαλή σκάουτινγκ του ΟΦΗ.

Από εκεί και πέρα, έχουν ακουστεί διάφορα για το σε ποιες υποθέσεις έχει αναμειχθεί, όπως αυτούς των Λούκα Βιγιαφάνιες, Τάσου Δώνη ή Φράνκο Φεράρι, όπως και για τους λόγους που αποχώρησε από το ΑΠΟΕΛ. Τα κυπριακά ΜΜΕ είχαν τονίσει πως έφυγε από το κλαμπ για οικογενειακούς λόγους, την ίδια στιγμή που στη Βουλγαρία τόνιζαν για ασυμφωνία μεταξύ εκείνου και της διοίκησης.

Τι περιμένει από εκείνον ΟΦΗ…

Μετά από όλη αυτή την περιπέτεια, ο Ίβαν Σλάβοβ βρίσκεται στο δυναμικό του ΟΦΗ ως επικεφαλής του σκάουτινγκ. Μία θέση που είχε μείνει κενή μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Μάρκου και σε συνεργασία με το προπονητικό τιμ και τη διοίκηση, ο Βούλγαρος σκάουτερ έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τον ερχόμενο Γενάρη.

Στόχος δεν είναι άλλος από τη σωστή ενίσχυση του ρόστερ, με τον ίδιο να έχει εξαιρετικές διασυνδέσεις στη Βουλγαρία, από όπου και θα ψάξει περιπτώσεις που μπορεί να αποκτήσει ο κρητικός σύλλογος. Το παράδειγμα του Κοσταντίνοφ στο ΑΠΟΕΛ γεμίζει αισιοδοξία του ανθρώπους της ομάδας, ωστόσο είναι νωρίς για να έχει καταλήξει ο Σλάβοβ σε κάποια επιλογή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση