HomeHL-9Φονική κακοκαιρία: 40 ημέρες από τον θάνατο του 50χρονου Κώστα

Φονική κακοκαιρία: 40 ημέρες από τον θάνατο του 50χρονου Κώστα

Σήμερα το μνημόσυνο στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ημερολόγιο έγραφε 15 Οκτωβρίου όταν η Αγία Πελαγία βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που έπληξε την κεντρική και ανατολική Κρήτη.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους παρασύροντας κάδους, οχήματος και βυθίζοντας όλη την Αγία Πελαγία σε λάσπες.

kakokairia

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν προς τη θάλασσα ήταν κι εκείνο που οδηγούσε ο 50χρονος Κώστας Βεργάκης, ο οποίος μόλις είχε φτάσει στην Αγία Πελαγία προκειμένου να κάνει κάποιες εργασίες σε κάποια σπίτια που είχε στην περιοχή. Μαζί του ήταν και η 49χρονη Εβγκενία Κιρίλοβα.

kakokairia4

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν το αυτοκίνητο το οποίο «καρφώθηκε» στο αντιπλημμυρικό έργο της περιοχής με τον άτυχο 50χρονο να βρίσκει τραγικό θάνατο. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε την ίδια ημέρα κοντά στο αυτοκίνητό του ενώ η 49χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στη θάλασσα μία ημέρα μετά.

Σήμερα, έχοντας συμπληρώσει 40 ημέρες από τη φονική κακοκαιρία τελέστηκε μνημόσυνο του 50χρονου Κώστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το μνημόσυνο έγινε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Νέο Κοιμητήριο.

Η «μοιραία» διαδρομή του 50χρονου

Ο 50χρονος Κώστας διατηρούσε ένα σπίτι στην Αγία Πελαγία και έφυγε από το Ηράκλειο μαζί με την 49χρονη προκειμένου να πάνε να το καθαρίσουν αλλά και να κάνουν κάποιες άλλες εργασίες.

Όταν όμως έφτασαν στην Αγία Πελαγία οι ουρανοί είχαν ανοίξει με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Τότε, αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ηράκλειο χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Οι ουρανοί είχαν ανοίξει, οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει με τον άτυχο άνδρα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η συνεπιβάτισσά του κατάφερε και βγήκε από το αμάξι για να εντοπιστεί νεκρή  το μεσημέρι της Κυριακής στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Αγία Πελαγία και την Παντάνασσα.

agia-pelagia-kakokairia1

Ο 50χρονος εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα το ΙΧ να σφηνώσει στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου που πραγματοποιεί στην περιοχή ο δήμος Μαλεβιζίου.

Ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με την οικογένειά του λέγοντας πως έχει εγκλωβιστεί μέσα στο όχημα ενώ στη συνέχεια διακόπηκε η σύνδεση. Μέλη της οικογένειάς του ήρθαν σε επικοινωνία με τις αρχές και τελικά ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στο εγκλωβισμένο αυτοκίνητό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 50χρονος ήταν γνωστός και επιτυχημένος φωτογράφος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση