HomeΕΛΛΑΔΑΑνεμβολίαστοι υγειονομικοί: Το δίλημμα Πλεύρη μετά τη «βόμβα» του ΣτΕ και το πολιτικό κόστος

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Το δίλημμα Πλεύρη μετά τη «βόμβα» του ΣτΕ και το πολιτικό κόστος

Αμετακίνητος ο υπουργός Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αμετακίνητος εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, αφού παρά την απόφαση του ΣτΕ που ανοίγει παράθυρο για την άμεση επιστροφή τους στο ΕΣΥ, εκείνος επιμένει περί προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Σκληρή γραμμή από Πλεύρη μετά την απόφαση «βόμβα» του ΣτΕ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Θάνος Πλεύρης στην πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει ουσιαστικά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, δίνει νέα παράταση στην αναστολή εργασίας τους αφού σημειώνει ότι: «Αναμένουμε τη δημοσίευση της απόφασης για να εκτιμηθεί στο σύνολο της».

Από την άλλη επικαλείται την προστασία της δημόσιας υγείας καθώς τονίζει: «Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από την εφαρμογή της απόφασης». Βέβαια η κατάργηση της προστασίας της δημόσιας υγείας έχει επέλθει εδώ και καιρό και από την ώρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να άρει κάθε μέτρο για την πανδημία.

Από την άλλη όμως ο υπουργός Υγείας που εδώ και καιρό εμφανίζεται υπέρμαχος της συνέχισης της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς αφήνοντας χιλιάδες οικογένειες χωρίς μισθό, βρίσκεται μπροστά και σε ένα δίλημμα:

Στην περίπτωση που θα έδινε άμεσα το πράσινο φως για την επιστροφή τους στο ΕΣΥ θα σήμανε ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση κάνει πίσω εξαιτίας των εκλογών που αναμένονται.

Ήδη φαίνεται ότι το πολιτικό κόστος για τον ίδιο τον Θάνο Πλεύρη δεν θα είναι μικρό καθώς ο ίδιος δέχτηκε να επωμιστεί όλο το βάρος της συγκεκριμένης απόφασης της κυβέρνησης. Είναι ενδεικτικό ότι σε κάθε του τηλεοπτική εμφάνιση επαναλάμβανε ότι όσοι είναι υγειονομικοί και δεν εμβολιάζονται, σημαίνει ότι δεν πιστεύουν στην επιστήμη άρα δεν μπορούν να υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Τώρα εάν θα κοστίσουν πολιτικά οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στον υπουργό Υγείας, θα φανεί σύντομα στην κάλπη…

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση