HomeHL-9Υπόθεση Μελίνας: Ανατροπή στο Εφετείο – Άκυρη η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Υπόθεση Μελίνας: Ανατροπή στο Εφετείο – Άκυρη η δίκη σε δεύτερο βαθμό

«Έκλεισε» η υπόθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση του τραγικού θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε την ζωή της μετά από εγχείριση ρουτίνας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, σήμερα ήταν να εκδικαστεί η υπόθεση ωστόσο οι συνήγοροι της αναισθησιολόγου κατέθεσαν ένσταση λόγω μη αιτιολόγησης της έφεσης που άσκησε ο εισαγγελέας ζητώντας την ακύρωση της διαδικασίας.

Το δικαστήριο αφού εξέτασε την ένσταση, την έκανε δεκτή με αποτέλεσμα να «κλείσει» η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Τι αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα

Σύμφωνα με το ertnews.gr, ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση και η αναισθησιολόγος θα επέστρεφε στο εδώλιο. Η γιατρός κατηγορείται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο κατά τη διάρκεια της αφύπνισης και της αντιμετώπισης της αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε η 4χρονη, με βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία, μετά την επέμβαση αδενοειδεκτομής, δηλαδή για κρεατάκια, στην οποία είχε υποβληθεί. Κατά το κλητήριο θέσπισμα, η αναισθησιολόγος φέρεται να χορήγησε στο παιδί υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες, ενώ και ο τρόπος χορήγησής τους δεν έγινε, όπως επισημαίνεται, σύμφωνα με την διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους.

Συγκεκριμένα, η γιατρός φέρεται να χορήγησε ενδομυϊκώς με υπερβολική ταχεία έγχυση και εφάπαξ δόση 200 mgr αδρεναλίνη, ενώ δεν χορήγησε άμεσα, εντός των πρώτων 5 λεπτών, ως όφειλε, τις κατάλληλες βρογχοδιασταλτικές ουσίες, γεγονός που πυροδότησε αλυσιδωτή έκπτωση πολλαπλών οργάνων της 4χρονης, η οποία εξελίχθηκε σε οξύ πνευμονικό οίδημα και καρδιογενή καταπληξία.

Το παιδί το ίδιο βράδυ μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στη ΜΕΘ παίδων του ΠΑΓΝΗ, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, “έσβησε” λίγες ώρες αργότερα, στις 29 Δεκεμβρίου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015 η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια».

Αρχικά η 4χρονη Μελίνα πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.

Την Δευτέρα το άτυχο κοριτσάκι εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή τους και στην τοποθέτηση σωλήνων στα αυτιά.

Κατά την διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση