HomeHL-TOPΜετανάστες: Βρέθηκαν οι διακινητές – Εφτά συλλήψεις

Μετανάστες: Βρέθηκαν οι διακινητές – Εφτά συλλήψεις

Παραμένουν στο «Σαμαριά» οι υπόλοιποι μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη επτά ατόμων ως τους διακινητές των μεταναστών που εντοπίστηκαν να πλέουν σε ακυβέρνητο πλοιάριο ανοιχτά της Παλαιόχωρας προχώρησαν οι λιμενικές αρχές.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Στο «Σαμαριά» οι υπόλοιποι μετανάστες

Την ίδια ώρα οι 476 μετανάστες παραμένουν στο πλοίο «Σαμαριά» που έχει δέσει στο λιμάνι της Παλιόχωρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της αποβίβασης των μεταναστών πλήθος εθελοντών έσπευσαν να προσφέρουν στους εκατοντάδες ανθρώπους ότι είχαν ανάγκη.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ήδη έχει στείλει τρία άτομα προσωπικό καθώς και ένα φορτηγό γεμάτο με σκηνές, sleeping bag και κονσέρβες. Την σίτιση των μεταναστών έχει αναλάβει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ενώ την ίδια ώρα ο Ερυθρός Σταυρός και άλλοι εθελοντές βοηθούν όπου χρειάζεται.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το στέκι μεταναστών στα Χανιά, χθες παραδώσανε κουβέρτες και σκεπάσματα ενώ υπάρχει άμεση ανάγκη για παπούτσια και κάλτσες καθώς οι περισσότεροι μετανάστες ήταν βρεγμένοι και ξυπόλυτοι.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Υπάρχει τεράστια ανάγκη για παπούτσια νούμερο 40 και πάνω και για κάλτσες».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο αναχώρησε από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία. Το βράδυ της Δευτέρας εξέπεμπε SOS με το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να στήνει μία μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση τους. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο των ανδρών του λιμενικού ενώ ζητήθηκε βοήθεια και από το πολεμικό ναυτικό όπου με μία φρεγάτα αλλά και την βοήθεια παραπλέοντων πλοίων ρυμούλκησαν το σκάφος στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση