HomeHL-TOPΠαραδόθηκε ο 26χρονος για την παράσυρση της 21χρονης Κρητικιάς φοιτήτριας

Παραδόθηκε ο 26χρονος για την παράσυρση της 21χρονης Κρητικιάς φοιτήτριας

Ο 26χρονος σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών βρίσκεται στα χέρια των αρχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραδόθηκε ο 26χρονος Αλβανός που οδηγούσε το αυτοκίνητο που παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο την 21χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, τα ξημέρωματα της Τρίτης.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί έφτασε συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Ο Αλβανός, ο οποίος είναι σεσημασμένος και έχει «παρελθόν» με τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, αναμένεται να δώσει λεπτομερή κατάθεση στους αστυνομικούς για όσα έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ισχυριστεί ότι δεν είχε σκοπό να χτυπήσει την 21χρονη φοιτήτρια, ότι δεν έτρεχε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε και ότι έφυγε από το σημείο καθώς φοβήθηκε επειδή είχε ποινικό μητρώο. Επίσης, αναμένεται να παραδεχθεί ότι ήταν με τη 19χρονη φίλη του που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και συνελήφθη και να πει στους αστυνομικούς πως και η ίδια ήταν σε κατάσταση σοκ μετά την παράσυρση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος παραδόθηκε αφού παρέλθει η χρονική διάρκεια του αυτοφώρου, και ως εκ τούτου, εφόσον δεν κρατηθεί για αλλά αδικήματα, η τύχη του θα αποφασιστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία.

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης αναμένεται να φτάσει σε λίγη ώρα και να περάσει το «κατώφλι» του εισαγγελέα η 19χρονη που ήταν συνοδηγός στο σκουρόχρωμο Scoda. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία κατάφερε να την εντόπισε και ύστερα από κλήση που της έγινε, παραδόθηκε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

H 21χρονη Έμμα που στις 1.20 ξημερώματα Τρίτης (22/11) τραυματίστηκε σοβαρά, όταν την πάτησε και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη καταμεσίς του οδοστρώματος στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, το βράδυ της Δευτέρας ήταν στα Χανιά, στον τόπο καταγωγής της και στην θαλπωρή της οικογένειάς της και είχε πάρει την τελευταία πτήση για Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα η Εμμα, κατευθυνόμενη προς οικία φίλων της, διέσχισε την οδό Εγνατία όταν αιφνιδίως την παρέσυρε και την «πέταξε» στον αέρα ένα Ι.Χ. που φέρεται να οδηγούσε ένας 26χρονος σεσημασμένος Αλβανός και έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το τροχαίο, από το οποίο τραυματίστηκε βαρύτατα η νεαρή κοπέλα. Ο ασυνείδητος οδηγός, όχι μόνο παρέσυρε την 21χρονη, αλλά όπως περιγράφουν οι μάρτυρες έκανε όπισθεν και πέρασε ξανά πάνω από το αιμόφυρτο και πολυτραυματισμενο κορμί της. Μάταια οι πολίτες προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αφού ο οδηγός δεν υπολόγισε τίποτα και έγινε «καπνός» μέσα από τα στενά του κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία ταυτοποίησε τον 44χρονο ιδιοκτήτη του οχήματος, ωστόσο ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητο, αλλά το είχε δανείσει στον 26χρονο Αλβανό φίλο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος εντοπίστηκε, έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Τροχαίας και υποστήριξε πως δεν έχει καμία ανάμιξη με την παράσυρση της κοπέλας, αφού, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το σκούρο γκρι Skoda οδηγούσε τα ξημερώματα ο 26χρονος, με τον οποίο διατηρούν φιλικές σχέσεις και του το είχε δανείσει εκείνη την ημέρα. Την αστυνομία έχει απασχολήσει στο παρελθόν και ο 44χρονος νόμιμος ιδιοκτήτης του οχήματος. «Του το  έδωσα για να το δοκιμάσει» είπε χαρακτηριστικά στις Αρχές.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την ταυτοποίηση του δράστη:

Εξιχνιάστηκε έπειτα από επιστάμενη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης υπόθεση παράσυρσης πεζής, με εγκατάλειψη, από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού και 19χρονης ημεδαπής, η οποία συνελήφθη χθες (23-11-2022).

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες της 22-11-2022 στο κέντρο της πόλης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος και στο οποίο επέβαινε η 19χρονη, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 21χρονη ημεδαπή, εγκαταλείποντας στη συνέχεια τον τόπο του ατυχήματος.

Η συλληφθείσα και η σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί και θα υποβληθεί αντίστοιχα, στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

 «Ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον Χάρο»

Μιλώντας στο protothema.gr, η μητέρας της 21χρονης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το κοριτσάκι μου ήταν στην αγκαλιά της οικογένειάς της μέχρι τις 11 το βράδυ και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον χάρο». Η θεία της ατυχής κοπέλας, τόνισε πως η Έμμα έφυγε από τα Χανιά με την τελευταία πτήση για Θεσσαλονίκη, έφτασε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και είχε σκοπό να συναντήσει κάποιες φίλες της.

«Αυτή ήταν η διαδρομή που ακολούθησε μόλις επέστρεψε από τα Χανιά. Δεν ήθελε να πάρει το αυτοκίνητό της στη Θεσσαλονίκη, να οδηγάει σε μια ξένη πόλη και να ανησυχούμε. Δεν έπινε, δεν ήθελε να ζει τη ζωή της στα άκρα και ήθελε να είναι ασφαλής. Πλέον ελπίζουμε σε ένα θαύμα για τη ζωή της», είπε.

Στη συνέχεια τόνισε χαρακτηριστικά πως, «η αστυνομία αναζητά τον δράστη αλλά και να τον βρουν μετά θα βγει έξω και θα είναι ελεύθερος. Σήμερα ήταν η ανιψιά μου, αύριο θα είναι ένα άλλο παιδί». Η ίδια σημείωσε πως η 21χρονη είχε όνειρο να περάσει στην σχολή της επιλογής της και για αυτόν τον λόγο έδωσε δύο φορές πανελλήνιες εξετάσεις και κατάφερε να μπει δεύτερη στην Κτηνιατρική Σχολή.

Σχετικά με τον οδηγό που παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη την ανιψιά της, ανέφερε ότι «αυτός δεν είχε σκοπό να σταματήσει. Δεν ήθελε να βοηθήσει το κορίτσι. Ήθελε να φύγει, έκανε όπισθεν και την πάτησε ξανά και το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να φύγει από το σημείο. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει αισθήματα, έκανε ο,τι ήθελε».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση