HomeHL-TOPΣυνελήφθη η συνεπιβάτης του οδηγού που χτύπησε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια

Συνελήφθη η συνεπιβάτης του οδηγού που χτύπησε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια

Άφαντος ο οδηγός – Μάχη για τη ζωή της δίνει η Κρητικιά φοιτήτρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο οδηγός του οχήματος ακόμη αναζητείται κι έχει ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία.

Κοντά στη σύλληψη του ασυνείδητου οδηγού, που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του την 21χρονη Κρητικά φοιτήτρια και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του μοιραίου οχήματος έχει ταυτοποιηθεί, είναι ένας σεσημασμένος 30χρονος αλλοδαπός και αναζητείται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να είναι και ο ιδιοκτήτης του ΙΧ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μαζί του στο αυτοκίνητο βρισκόταν μια νεαρή κοπέλα.

Συνελήφθη η συνοδηγός

Η νεαρή κοπέλα είναι 19 ετών ήταν συνεπιβάτης του οχήματος και η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψή της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 19χρονη ήταν μέσα στο όχημα στην ώρα που ο 30χρονος οδηγός παρέσυρε την 21χρονη κοπέλα.

Η αστυνομία κατόπιν έρευνας εντόπισε την 19χρονη συνεπιβάτη, την κάλεσε και κατόπιν συνελήφθη. Σήμερα το πρωί αναμένεται να πάει στον Εισαγγελέα.

Πώς έγινε το τροχαίο

Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, το βράδυ της Δευτέρας ήταν στα Χανιά, στον τόπο καταγωγής της και στην θαλπωρή της οικογένειάς της και είχε πάρει την τελευταία πτήση για Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα η Εμμα, κατευθυνόμενη προς οικία φίλων της, διέσχισε την οδό Εγνατία όταν αιφνιδίως την παρέσυρε και την «πέταξε» στον αέρα ένα Ι.Χ. που φέρεται να οδηγούσε ένας 30χρονος σεσημασμένος Αλβανός και έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το τροχαίο, από το οποίο τραυματίστηκε βαρύτατα η νεαρή κοπέλα. Ο ασυνείδητος οδηγός, όχι μόνο παρέσυρε την 21χρονη, αλλά όπως περιγράφουν οι μάρτυρες έκανε όπισθεν και πέρασε ξανά πάνω από το αιμόφυρτο και πολυτραυματισμενο κορμί της. Μάταια οι πολίτες προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αφού ο οδηγός δεν υπολόγισε τίποτα και έγινε «καπνός» μέσα από τα στενά του κέντρου.

Κάμερες ασφαλείας της περιοχής, κατέγραψαν την στιγμή που τρέπεται σε φυγή, δευτερόλεπτα μετά από το τροχαίο και, όπως διακρίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το protothema.gr, ένα διανομέας τον καταδιώκει, χωρίς να καταφέρει να τον σταματήσει. Μόλις οι διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο της παράσυρσης, αντίκρισαν την 21χρονη χωρίς τις αισθήσεις της και αμέσως ξεκίνησαν προσπάθειες για να την επαναφέρουν στη ζωή και να την μεταφέρουν στο εφημερεύον νοσοκομείο, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Οι γιατροί του «Παπαγεωργίου» προχώρησαν σε χειρουργικές επεμβάσεις κυρίως στο κεφάλι όπου έφερε τα σοβαρότερα τραύματα και η 21χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και με μηχανική υποστήριξη, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Δίπλα της βρίσκονται οι γονείς της, οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν πως, λίγες ώρες μετά από τη στιγμή που την είχαν στην αγκαλιά τους, η κόρη τους βρέθηκε να δίνει την σημαντικότερη μάχη, αυτή για την ζωή της.

In.gr/Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση