HomeHL-CultureΤιμητικό βραβείο για την Νικόλ Κίντμαν από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Τιμητικό βραβείο για την Νικόλ Κίντμαν από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Το βραβείο θα απονεμηθεί σε εκδήλωσης που θα γίνει στις 10 Ιουνίου του 2023

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Νικόλ Κίντμαν, μια από τις «βασίλισσες» της μεγάλης και μικρής οθόνης και ανεπίσημα εκπρόσωπος των σινεμά AMC, θα παραλάβει τιμητικό βραβείο από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI) για τη συνεισφορά της στη βιομηχανία ψυχαγωγίας.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στην ηθοποιό κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου του 2023 στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες. Η Κίντμαν είναι το 49ο άτομο και η πρώτη Αυστραλέζα ηθοποιός που τιμάται με αυτό το βραβείο.

«Η Νικολ Κίντμαν “μαγεύει” το κοινό εδώ και πολλές δεκαετίες με την τόλμη όσον αφορά την τέχνη της και τη γοητεία στην οθόνη. Είναι μια δύναμη, γενναία στις επιλογές και τολμηρή στις ερμηνείες της. Είναι μεγάλη τιμή για το AFI που την παρουσιάζει ως το πρόσωπο που διακρίνεται με το συγκεκριμένο βραβείο», λέει η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του AFI Καθλίν Κένεντι.

Η 55χρονη ηθοποιός θεωρείται ευρέως ως μια από τις καλύτερες της γενιάς της. Έχει βραβευτεί με Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «The Hours» και έχει προταθεί για φιλμ όπως τα «Moulin Rouge», «Rabbit Hole», «Lion» και «Being the Ricardos». Επιπλέον, βραβεύτηκε με δύο Emmys για τον ρόλο της Σελέστ στη σειρά του HBO «Big Little Lies» και κέρδισε υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας για το «The Undoing». Οι υπόλοιποι ρόλοι για τους οποίους ξεχώρισε ήταν στις ταινίες «Eyes Wide Shut», «Dogville», «Australia» και στην οικογενειακή περιπέτεια «Paddington».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, συμμετείχε σε μπλοκμπάστερ και ανεξάρτητες ταινίες ενώ συνεργάστηκε με κινηματογραφιστές όπως οι Τζέιν Κάμπιον, Σοφία Κόπολα, Μπαζ Λούρμαν, Άντονι Μινγκέλα, Σίντνεϊ Πόλακ, Λαρς φον Τρίερ και Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Στο θέατρο, η Κίντμαν έκανε το ντεμπούτο της στο Λονδίνο το 1998 και την παραγωγή «The Blue Room», μια σύγχρονη διασκευή του έργου «La Ronde». Κέρδισε βραβείο London’s Evening Standard και προτάθηκε για βραβείο Laurence Oliver. Το 2015, επέστρεψε στη θεατρική σκηνή του West End στην παράσταση «Photograph 51» της Άννα Ζίγκλερ.
kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση