HomeHL-GreeceΚιβωτός του Κόσμου: «Περίεργες» επισκέψεις στο δωμάτιο του πατέρα Αντώνιου καταγγέλλει πρώην τρόφιμος

Κιβωτός του Κόσμου: «Περίεργες» επισκέψεις στο δωμάτιο του πατέρα Αντώνιου καταγγέλλει πρώην τρόφιμος

«Δεν μας άφηναν να έχουμε κινητό εκεί μέσα γιατί θα τραβούσαμε βίντεο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τον εφιάλτη που φέρονται να ζούσαν τα παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου καθώς πέρα από τους ξυλοδαρμούς, τρόφιμοι μιλούν για τις «στενές» σχέσεις που διατηρούσε ο Πατέρας Αντώνιος με κάποιους από τους εφήβους.

Ενας 19χρονος ο οποίος έζησε στην Κιβωτό περιγράφει στο protothema.gr το ξύλο που έτρωγε ο αδελφός και οι φίλοι του κάθε φορά που δεν πειθαρχούσαν στις υποδείξεις των «παιδαγωγών».

«Τα παιδιά έχουν φάει ξύλο, ο αδελφός μου έχει φάει ξύλο, και άλλα παιδιά που ξέρω. Ο αδελφός μου επειδή κούναγε μια σακούλα πέρα δώθε έφαγε τιμωρία, έφαγε ξύλο, έφαγε σφαλιάρα. Είχα δει και άλλη μια κοπέλα να την χτυπάνε. Πάνω σε τσακωμό με τους παιδαγωγούς έφαγε χαστούκι και σφαλιάρα. Την άλλη φορά έφαγε ξύλο και τραμπούκισμα επειδή κάπνισε χασίς στο σχολείο. Μετά από αυτό του έκοψαν τη μάθηση, από 15 χρονών του έκοψαν το σχολείο» λέει αρχικά ο 19χρονος.

«Αν δεν είχες πάει με τα νερά τους, με αυτά που σου έλεγαν μπορούσες να χάσεις μέχρι και το διάβασμά σου. Άμα δεν ήσουν καλό παιδί πήγαινες για να δουλέψεις σαν τιμωρία» προσθέτει ο 19χρονος ενώ καταγγέλλει πως ένας από τους «παιδαγωγούς» είχε κλειδώσει τον αδελφό του σε ένα ντουλάπι για τιμωρία.

«Τον αδελφό μου τον έχουν βάλει σε ντουλάπι που πετάγαμε τις τσάντες μας. Και ο αδελφός μου μόλις είχε χειρουργηθεί γιατί είχε κόψει τις αρτηρίες και είχε πρόβλημα. Και η άλλη τον πετάξε μέσα στο κουτί που πετάμε τις τσάντες μας μετά το σχολείο», περιγράφει ο πρώην τρόφιμος.

Παράλληλα, δείχνει ως υποκινητή όλων αυτών των συμπεριφορών άτομο που ανήκει στο στενό περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου και φέρεται να το έχουν καταγγείλει και άλλοι τρόφιμοι για κακοποίηση.

«Τον αδελφό μου τον έχει χτυπήσει ο Π…ης. Και τον αδελφό μου και άλλα παιδιά. Αυτός ήταν αποθηκάριος πρώτα και μετά από χρόνια τον έκαναν παιδαγωγό. Εμένα ο Π… ης πριν φύγω μου είπε θα καταλήξω σαν τη μάνα μου πρεζάκι, θα αποτύχω και θα γυρίσω γονατιστός στην Κιβωτό», τονίζει.

Οι «ύποπτες» επισκέψεις στο δωμάτιο του πατέρα Αντώνιου

Αναφορικά με τις καταγγελίες για περιστατικά ασέλγειας σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή, ο 19χρονος εξηγεί πως τότε το μυαλό τους δεν πήγαινε σε τέτοιες συμπεριφορές, ωστόσο, ο ίδιος είχε αντιληφθεί «ύποπτες» επισκέψεις εφήβων στο δωμάτιο του πατέρα Αντώνιου.

«Ήμασταν μικρά παιδιά. Δεν πήγαινε καν το μυαλό μας για σεξουαλική παρενόχληση. Σε ένα παιδί, ένα 13χρονο δεν μπορεί να καταλάβει πως τον παρενοχλείς ακριβώς. Γιατί δεν μας άφηναν να έχουμε κινητά εκεί μέσα; Ξέρετε γιατί; Γιατί θα τραβούσαμε ένα βίντεο με τις καταστάσεις που γίνονταν και θα τους κάναμε βούκινο» λέει χαρακτηριστικά ο 19χρονος.

Τα περίεργα κριτήρια για τις κρουαζιέρες

«Ο πατέρας Αντώνιος είχε κάποια παιδιά πιο κοντά του από όσο τα υπόλοιπα. Έχω δει και παιδιά να πηγαίνουν στο δωμάτιό του και πάντα απορούσαμε «τι κάνει ο τάδε εκεί πέρα;». Λέγαμε θα του λέει ο πάτερ κάποια ιστορία», καταγγέλλει ο πρώην τρόφιμος της δομής ο οποίος είχε ταξιδέψει μαζί με τον πατέρα Αντώνιο σε μια από τις κρουαζιέρες που διοργάνωνε η Κιβωτός.

Όπως λέει, τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονταν τα παιδιά που θα ακολουθούσαν την κρουαζιέρα ήταν ασαφή. «Έχω πάει και εγω κρουαζιέρα. Με έχουν κόψει από κρουαζιέρα, με έχουν βάλει και σε κρουαζιέρα. Δεν έχω καταλάβει το κριτήριο».

«Συνήθως όποιο παιδί ήταν καλό ή είχε καλύτερη διαγωγή πήγαινε. Αλλά από την άλλη, υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν καλή διαγωγή και πήγαιναν. Ηταν κοντά στον πάτερ αυτά. Δεν μπορούσα να καταλάβω», επισημαίνει ο 19χρονος ο οποίος σήμερα ζει στην Ολλανδία αλλά ανησυχεί για τον αδελφό του ο οποίος παραμένει στην Κιβωτό.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση