HomeΚΟΣΜΟΣΑκάρ: Δε θα δεχτούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο

Ακάρ: Δε θα δεχτούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο

Τι είπε στην επιτροπή προϋπολογισμού της τουρκικής Βουλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενοχλημένος και προκλητικός εμφανίστηκε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χολουσί Ακάρ, μετά την ανακοίνωση της υπογραφής μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, του «Μνημονίου Κατανόησης σχετικά με την Συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης».

Το Μνημόνιο προβλέπει την πρόθεση των δύο πλευρών να αναγνωρίσουν ότι τα όρια του FIR τους ταυτίζονται με την περιοχή που ασκείται η Έρευνα και Διάσωση (SAR). Μιλώντας στην επιτροπή προϋπολογισμού της τουρκικής Βουλής, ο Ακάρ τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο δήλωσε ότι η χώρα του είναι ανοιχτή στον διάλογο.

Με προκλητικό ύφος ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για «πραγματικές θηριωδίες και γενοκτονία», που διαπράχθηκαν όπως είπε «στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της εξέγερσής της κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην οποία ανήκε». «Η Ελλάδα, η οποία προσπάθησε να εισβάλει στην Ανατολία πριν από 100 χρόνια σαν πιόνι άλλων, επιδίωξε ξεδιάντροπα να εμφανιστεί ως θύμα, παρά την ήττα που υπέστη από τον τουρκικό στρατό, και έχει μπερδευτεί σχετικά με το τι να κάνει για να εμφανίσει την ήττα εκείνη ως γενοκτονία», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τα άλλα ο Ακάρ, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του υπουργείου του, ενώπιον της Επιτροπής της Τουρκικής Βουλής, είπε μεταξύ άλλων ότι οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μάχονται εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα και πέρα από τα σύνορα, για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών στην επιτροπή της βουλής για τον προϋπολογισμό είπε σχετικά με το θέμα της αγοράς F-16 από τις ΗΠΑ: «Είμαστε σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών. Έχουν έρθει καλά αποτελέσματα. Για τα F-16 πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις, τρεις στην Τουρκία και μία στις ΗΠΑ. Αν δεν γίνει, έχουμε στο μυαλό μας κι άλλα πράγματα».

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε επίσης ότι το σύστημα αντι-πυραυλικής άμυνας S-400 είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί αν χρειαστεί.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση