HomeΕΛΛΑΔΑΝέες καταθέσεις κατά Φιλιππίδη – Οι βραδινές πρόβες και οι τηλεφωνικές απειλές

Νέες καταθέσεις κατά Φιλιππίδη – Οι βραδινές πρόβες και οι τηλεφωνικές απειλές

Τι κατέθεσαν δύο ακόμα ηθοποιοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο ακόμα ηθοποιοί βρέθηκαν σήμερα στο βήμα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ενώπιον του οποίου συνεχίζεται η δίκη με κατηγορούμενο τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη για μία πράξη βιασμού και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος ισάριθμων συναδέλφων του.

Και οι δύο μάρτυρες μίλησαν για φόβο και απειλές που δεχόταν η δεύτερη καταγγέλλουσα από τον πρώτο κατηγορούμενο, με βάση όσα εκείνη τους είχε εκμυστηρευτεί.

Οι ηθοποιοί Τζούλη Σούμα και Ανδρομάχη Δαυλού που εξετάστηκαν ως μάρτυρες στο Μικτο Ορκωτο Δικαστήριο της Αθήνας μίλησαν για το πως βίωσε την επίθεση η νεαρή συνάδελφός τους μέσα στο καμαρίνι του κατηγορούμενου. Μάλιστα, η κ. Δαυλού είχε να αφηγηθεί κι όσα η ίδια έζησε κοντά στον Πέτρο Φιλιππίδη με τον οποίο είχε συνεργαστεί.

Η Ανδρομάχη Δαυλού κατέθεσε πως το καλοκαίρι του 2016 η καταγγέλλουσα, με την οποία είχαν έρθει κοντά ένα χρόνο νωρίτερα, την επισκέφθηκε γιατί μόλις είχε γεννήσει. «Κάποια στιγμή λέω στο παιδί μου «παιδί μου, παιδί μου, παιδάκι μου, που λέει κι ο Φιλιππίδης (σ.σ.: ατάκα που χρησιμοποιούσε σε τηλεοπτική σειρά)». Εκεί σκοτείνιασε. Μου λέει μη λες έτσι στο παιδί. Μη χρησιμοποιείς τα λόγια αυτού. Λέω σου την έχει πέσει; Γιατί μου την έχει πέσει κι εμένα. Όχι μου λέει, κάτι παραπάνω» περιέγραψε η μάρτυρας και ανέφερε όσα της εκμυστηρεύτηκε η φίλη και συνάδελφος της.

Η εμπειρία της με το σκηνοθέτη

Στη συνέχεια μίλησε για την δική της εμπειρία όταν, όπως είπε, αρνήθηκε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κατηγορούμενου και εκείνος την «έκοψε» από τη σειρά που έπαιζε.

«Εγώ της είπα ότι το 2000 με κάλεσε στη σειρά το «Κλειδί» να κάνω ένα μικρό ρόλο. Πηγαίνουμε για το γύρισμα. Κάνουμε πρόβα, κάνουμε όλο το χωροταξικό. Έρχεται να μου μιλήσει ο σκηνοθέτης (σ.σ. Φιλιππίδης) τόσο κοντά που καλούμαι να κάνω πίσω για να εστιάσω να δω τι μου λέει. Γίνεται το γύρισμα μου λέει ήταν πολύ καλό. Φεύγουμε να πάμε στα καμαρίνια. Εκεί με κλείνει με πολύ σφιχτή αγκαλιά στο λαιμό. Δυο μέρες μετά με καλεί και μου ζητά να τον συναντήσω βράδυ σε δικό του χώρο για να κάνουμε πρόβα. Δε συμβαίνει πρόβα βραδινή. Δεν αισθάνομαι άνετα και λέω όχι. Με ξαναπήρε πάλι την επόμενη ημέρα να μου πει να κάνουμε πρόβα σε δικό του χώρο. Είπα πάλι δε μπορώ. Έκρινα ότι δεν είναι πρόβα. Αισθάνομαι ότι είναι άλλο κάλεσμα. Δεν με ξανακαλεί ποτέ, αλλά δεν έρχονται κι αλλά σενάρια» είπε η μάρτυρας.

«Είδα ένα λουλούδι που είχε καταρρακωθεί. Ένας άνθρωπος τσαλαπατημένος. Είναι η μοναδική φορά που είδα έναν άνθρωπο τόσα βαθιά διαλυμένο ψυχικά στα όρια του να μη μπορεί να χειριστεί τον εαυτό του» ανέφερε η μάρτυρας, η οποία διατηρεί φιλική σχέση με την καταγγέλλουσα από το 2014.

Αφορμή για να της μιλήσει, όπως είπε η μάρτυρας, ήταν η αναφορά της το Φεβρουάριο του 2018 σε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κατηγορούμενο.

Οι τηλεφωνικές απειλές

Η κ. Σούμα κατέθεσε πως η φίλη της της εκμυστηρεύτηκε πως δεχόταν τηλεφωνικές παρενοχλήσεις και απειλές από τον κατηγορούμενο.

«Την έπαιρνε τηλέφωνο και την απειλούσε, της μίλαγε με χυδαίες εκφράσεις και βρισκόταν υπό καθεστώς τρόμου και μεγάλης απειλής, μου είπε. Εγώ ήμουν σοκαρισμένη. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο σε άνθρωπο που πήγε να συζητήσει για δουλειά ότι θα δεχόταν επίθεση και στο παρά ένα θα γινόταν βιασμός» περιέγραψε η μάρτυρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη υπέβαλε αίτημα προκειμένου να φέρουν ένα ίδιο αυτοκίνητο με αυτό που οδηγούσε ο κατηγορούμενος ηθοποιός την περίοδο που καταγγέλλεται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την τρίτη γυναίκα προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος που λειτουργούν οι κλειδαριές του και το δικαστήριο επιφυλάχτηκε.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση