HomeHL-Greece«Κιβωτός του Κόσμου»: Η γυναίκα που γνώριζε όσα βίωσε ο 19χρονος αποκαλύπτει γιατί δεν πήγε στις αρχές

«Κιβωτός του Κόσμου»: Η γυναίκα που γνώριζε όσα βίωσε ο 19χρονος αποκαλύπτει γιατί δεν πήγε στις αρχές

Τι αναφέρει η εργαζόμενη στη δομή της Καλαμάτας και μάρτυρας-κλειδί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες για όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου με το κουβάρι να ξετυλίγεται από την κατάθεση του 19χρόνου ο οποίος έβαλε στο κάδρο τον πατέρα Αντώνιο περιγράφοντας την παρενόχληση που βίωνε από τον ίδιο.

Προκειται για την παιδαγωγό που εργαζόταν στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στη Καλαμάτα, η οποία σύμφωνα με την κατάθεση του 19χρόνου -που έφερε στη δημοσιότητα το ΘΕΜΑ- είχε υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά μεταξύ του πατέρα Αντώνιου και του νεαρού τροφίμου της Κιβωτού επειδή περνούσαν αρκετές ώρες μαζί κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο.

Στην κατάθεσή του ο 19χρονος αναφέρει χαρακτηριστικά: «μιλώντας τηλεφωνικά με μία κυρία, πρώην παιδαγωγό της δομής στην Καλαμάτα, στην οποία και είπα για την παρενόχληση από τον πατέρα, μου είπε ότι κάτι είχε υποψιαστεί για μένα, καθώς έβλεπε ότι κλεινόμασταν πολλές φορές στο δωμάτιο με τον πατέρα Αντώνιο».

Απο την κατάθεση του λοιπόν προκύπτει ότι η παιδαγωγός φαίνεται να γνώριζε ότι ο πατέρας Αντώνιος παρενοχλούσε τον 19χρονο. Ωστόσο δεν μπήκε στην διαδικασία να καταγγείλει στις Αρχές τα όσα της είχε πει το θύμα και οσα υποψιαζόταν ότι γίνονταν στο δωμάτιο του ιερέα.

Η παιδαγωγός μιλά τώρα στο protothema.gr και εξηγεί γιατί δεν βρήκε το θάρρος να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να απευθυνθεί στην αστυνομία και να αναφέρει αυτά που της είχε πει ο νεαρός τρόφιμος της Κιβωτού. «Δεν πας να καταγγείλεις τον γείτονα σου αλλα έναν τεράστιο οργανισμό. Αυτά χρειάζονται χρόνο και μεθόδευση», λέει χαρακτηριστικά.

Σήμερα η παιδαγωγός προτίθεται να καταθέσει στις Αρχές, εάν δεν το έχει πράξει ήδη και να επιβεβαιώσει την μαρτυρία του 19χρονου. «Όλος ο κόσμος θέλει να μάθει τι έχει συμβεί και εγώ με τη σειρά μου ότι έχω να πω θα το πω εκεί που πρέπει» λέει η ίδια στο protothtema.gr.

«Φυσικά και θα συνεργαστώ με τις Αρχές για την διαλεύκανση της υπόθεσης, είναι αυτονόητο ότι θα το πράξω» καταλήγει.

 «Η πρεσβυτέρα ήταν πολύ επιθετική, έβαζε και αυτή τιμωρίες»

Τη δική της μαρτυρία για όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου και τα οποία ερευνούν πλέον δύο εισαγγελείς ανηλίκων που «ανοίγουν» από σήμερα κύκλο καταθέσεων, περιέγραψε ένα κορίτσι που έμεινε σε δομή της οργάνωσης από τα 8 μέχρι τα 18 της χρόνια.

Στη μαρτυρία της η κοπέλα εμπλέκει και την πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου για την οποία είπε ότι «έχει σχέση σε όλα αυτά, ήταν πολύ επιθετική, μας έλεγε «δίνω τα πάντα για εσάς και δεν σέβεστε τίποτα» και εννοείται ότι επέβαλε και τιμωρίες».

Η κοπέλα περιέγραψε, επίσης, πως για 4 μήνες της επέβαλαν απομόνωση από τα μέλη της «μεγάλης ομάδας» επειδή, όπως της είπαν «επηρεάζα άλλα παιδιά».

«Αυτό που μου έχει μείνει στα άλλα παιδιά γιατί τα έβλεπα και πονούσα, ήταν παιδιά παιδιά 4-5 ετών να τα πιέζουν να φάνε ένα φαγητό, και τα παιδιά το έφτυναν επειδή δεν μπορούσαν να το καταπιούν» πρόσθεσε η κοπέλα στον ΑΝΤ1.

Όταν, δε, η κοπέλα προσπάθησε να αντιδράσει η διευθύντρια της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στην οποία διέμενε της είπε ότι «αν δεν αποδεχθώ τη συνέπεια θα πάμε σε χειρότερα πράγματα, δηλαδή θα σε διώξουμε».

Στη μαρτυρία της η κοπέλα, η οποία εμφανίστηκε με ψευδώνυμο, κατήγγειλε, ακόμα, ότι «έχω δει παιδαγωγό που κοπανούσε κοπέλα στο καζανάκι στο μπάνιο» προσθέτοντας ότι «εννοείται ότι τα ήξερε ο πατέρας Αντώνιος γιατί ενώ τον συγκεκριμένο παιδαγωγό τον έδιωξαν, πριν από τέσσερα χρόνια τον πήραν ξανά στην Κιβωτό».

Η «Αλεξάνδρα» κατήγγειλε, τέλος, ότι στις τιμωρίες που επιβάλλονταν περιλαμβάνονταν και διακοπή από το σχολείο φέρνοντας ως παράδειγμα ένα κορίτσι το οποίο, όπως είπε, το «έκοψαν» από το σχολείο όταν διαπίστωσαν ότι είχε σχέση με ένα αγόρι προσθέτοντας ότι παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου «φτάνουν 17 ετών και είναι πρώτη και δευτέρα γυμνασίου».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση