HomeΕΛΛΑΔΑΣΥΡΙΖΑ: «Πυρά» κατά της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρά» κατά της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

Τι προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο εφιάλτης των κόκκινων δανείων, των πλειστηριασμών και της έξωσης βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπολιτευτικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού για χρέος 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως «οι αποτρόπαιες εικόνες βίαιης έξωσης αναδεικνύουν το μέγεθος της αναλγησίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο τρόπο που διαχειρίζεται τα κόκκινα δάνεια αφού ήρε πλήρως το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας».

 «Πάνω από 44.000 έχουν προγραμματιστεί για το 2022»

Μάλιστα από την Κουμουνδούρου υποστήριζαν πως δεν πρόκειται για κάποια μεμονωμένη περίπτωση, αφού για το 2022 έχουν προγραμματιστεί πάνω από 44.000 πλειστηριασμοί, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί τριπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι.

«Κάθε λογής «Πάτσηδες» αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι και θησαυρίζουν αγοράζοντας κοψοχρονιά τα κόκκινα δάνεια ανήμπορων πολιτών και επαγγελματιών, που καλούνται εν συνεχεία να τα αποπληρώσουν στο σύνολό τους» σημείωναν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεταν πως εικόνες έξωσης πολιτών από τα σπίτια τους με αστυνομικούς να σπάνε τις πόρτες είχαμε να δούμε από τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία.

«Στην Ελλάδα δεν είχαν υπάρξει ποτέ μέχρι σήμερα, ούτε και στα πιο δύσκολα χρόνια των μνημονίων, με καμία κυβέρνηση, καθώς υπήρχε προστασία της πρώτης κατοικίας, μέχρι να την καταργήσει πλήρως η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον πτωχευτικό κώδικα που ψήφισε».

Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την Κουμουνδούρου σημείωναν πως σε μια συνθήκη οικονομικής ασφυξίας για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, λόγω της ακρίβειας, και ενώ τα επιτόκια δανεισμού εκτοξεύονται λόγω της αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ, καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη την αποπληρωμή τους και εγκυμονώντας κινδύνους για νέα γενιά κόκκινων δανείων, η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη από την κατάσταση.

Μάλιστα υποστήριζαν πως τα χρέη έχουν αυξηθεί και στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία όπως και τα κόκκινα δάνεια ενώ καταργήθηκε πλήρως από την κυβέρνηση της ΝΔ η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει:

Ρύθμιση του χρέους προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία (έναρξη πανδημίας και μετά)

120 δόσεις (κούρεμα μέρους της βασικής οφειλής)

Διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με λειτουργία αυτοματοποιημένης πλατφόρμας με ρυθμίσεις δεσμευτικές για πιστωτές, τράπεζες και funds

Δυνατότητα προσφυγής στο δικαστήριο από τον οφειλέτη (σε περίπτωση που δεν τον καλύπτει η πρόταση ρύθμισης από την πλατφόρμα)

Πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας (για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα)

Τις προτάσεις αυτές και όχι μόνο θα επικοινωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη νέα του περιοδεία στην Βόρεια Ελλάδα (πιθανότατα στην Πέλλα την Τετάρτη) ενώ η δράση του φυσικά θα συνδυαστεί με επίσκεψη στην κεντρική αγορά και στην επαφή με τους καταστηματάρχες και τους πολίτες αναδεικνύοντας το μείζον θέμα για την ελληνική κοινωνία που είναι η ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση