HomeHL-GreeceΜιχαηλίδου για Κιβωτό του Κόσμου: «Αλλάζουμε τη διοίκηση με μια διάταξη για την οποία είχα δεχθεί πόλεμο»

Μιχαηλίδου για Κιβωτό του Κόσμου: «Αλλάζουμε τη διοίκηση με μια διάταξη για την οποία είχα δεχθεί πόλεμο»

Τι ανέφερε στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις εξελίξεις της υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου» αναφέρθηκε η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου στην Βουλή.

Η υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την τοποθέτηση νέας προσωρινής διοίκησης στην δομή, σημειώνοντας πως η ενέργεια αυτή επιτράπηκε χάρη σε νόμο που είχε ψηφιστεί το προηγούμενο διάστημα.

Η διάταξη που επέτρεψε το «ξήλωμα» της διοίκησης

«Για τον νόμο αυτό, που μας επιτρέπει να αλλάζουμε την διοίκηση σε εξαιρετικά ακραίες περιπτώσεις και όταν κινδυνεύουν οι φιλοξενούμενοι, είχα δεχθεί προσωπικά πόλεμο», είπε η κ. Μιχαηλίδου.

«Η κυβέρνησή μας θα προχωρήσει σε προσωρινή αλλαγή διοίκησης σ’ αυτόν τον φορέα παιδικής προστασίας. Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε προσωρινά και ως έσχατο μέτρο τη διοίκηση του φορέα αυτού, έπρεπε να περάσουμε νόμο για τον οποίο κι εγώ η ίδια προσωπικά πολεμήθηκα», είπε η κ. Μιχαηλίδου και πρόσθεσε: «Τι είπαμε στον νόμο αυτό; Είπαμε ότι σε ακραίες περιπτώσεις και όπου κινδυνεύει το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία, μπορεί να έρθει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και προσωρινά να αλλάξει τη διοίκηση. Οπότε, όταν ερχόμαστε σε περιπτώσεις τέτοιας ακραίας κακοποίησης κατά των ίδιων των παιδιών που είναι ήδη ευάλωτα και έχουν μεταφερθεί εκεί πέρα, μπορούμε, ευτυχώς και έχουμε ένα νομικό πάτημα -και ξαναλέω ότι πολεμηθήκαμε γι’ αυτό το νομικό πάτημα που έχουμε- και μπορούμε πλέον, να αλλάξουμε τη διοίκηση».

Υπενθύμισε μάλιστα πως την σχετική διάταξη είχαν ψηφίσει οι ΚΟ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖ και του ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 δήλωσαν «παρών» και η Ελληνική Λύση καταψήφισε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση