HomeHL-9Αντίστροφη μέτρηση για τα αντιπλημμυρικά έργα σε Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδος

Αντίστροφη μέτρηση για τα αντιπλημμυρικά έργα σε Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδος

Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 379 εκατομμύρια ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντίστροφη μέτρηση για τους διαγωνισμούς των αντιπλημμυρικών έργων σε Κρήτη, Μυτιλήνη, Αμφιλοχία και Λουτράκι αλλά και των έργων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε Δυτική Ελλάδα και Μυτιλήνη.


Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 379 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης αφορούν:

1.Την μεταφορά πόσιμου νερού από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου Λούρου. Θα εξυπηρετούνται οικισμοί και αστικά κέντρα σε Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδας αλλά και ένα μικρό κομμάτι της Αιτωλοακαρνανίας επιλύοντας οριστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας.

  1. Την κατασκευή του φράγματος Τσικνιά στη Λέσβο , μαζί με τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και δικτύων, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες μεγάλου μέρους του νησιού και της πόλης της Μυτιλήνης σε ύδρευση αλλά και τις ανάγκες σε άρδευση του κάμπου Καλλονής και των γύρω περιοχών.
  2. Τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα Παραλίμνιων Περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου στην Αιτωλοακαρνανία που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα της ελλειμματικής άρδευσης των καλλιεργειών.

4.Την κατασκευή Συμπληρωματικών Έργων Ταμιευτήρα Μπραμιανού, Αντιπλημμυρικών Έργων Γρα Λυγιάς και φράγματος Μύρτου στο Λασίθι της Κρήτης Εκτός από το πρόβλημα της άρδευσης, εξασφαλίζεται και η ομαλή λειτουργία των ρεμάτων Μπραμιανού και Διαβατών.

  1. Το Έργο Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων. Το έργο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την πόλη του Λουτρακίου.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι:

‘’Το Ταμείο Ανάκαμψης και Σταθερότητας αποτελεί πολύτιμη πηγή χρηματοδότησης για τέτοια έργα και το Υπουργείο με σχέδιο και υπευθυνότητα αξιοποιεί τους πόρους του. Πρόκειται, άλλωστε, για έργα που έχουν χαρακτηριστεί μείζονος σημασίας και Εθνικού Επιπέδου. ‘’

Τα έργα εντάσσονται στο μεγάλο πρόγραμμα ανάπτυξης των υποδομών και είναι ύψους 13 δις. €.

Ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση