HomePost ItΔήλωση Χ. Μαμουλάκη για την επίσκεψη του Αδ. Γεωργιάδη στο Ηράκλειο

Δήλωση Χ. Μαμουλάκη για την επίσκεψη του Αδ. Γεωργιάδη στο Ηράκλειο

Καλωσορίζουμε τον κ. Γεωργιάδη στην Κρήτη, ελπίζουμε σύντομα να τον «καλωσορίσουμε» και στην πραγματικότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων από το Ηράκλειο, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι επικοινωνιακού τύπου επισκέψεις του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων δεν μπορούν να κρύψουν την ωμή πραγματικότητα που βιώνουν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η ακρίβεια δεν έχει τέλος, το εισόδημα ψαλιδίζεται, η καταναλωτική δύναμη μειώνεται, οι πολύ μικρές, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδηγούνται στο κλείσιμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, η οποία καταγράφεται και από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, όπου μέχρι και τον Σεπτέμβριο η απώλεια της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με μηνιαίο εισόδημα χαμηλότερο των 750 ευρώ έφτανε το 40%, ενώ από τον Απρίλιο 2022 η απώλεια της αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού κυμαίνεται στο 19%. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα όπου στα είδη διατροφής οι αυξήσεις που ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ είναι πολύ υψηλότερες από τον επίσημο πληθωρισμό και φτάνουν το 20% και το 25% μήνα με το μήνα, ενώ η τιμή της βενζίνης είναι η ακριβότερη στην Ευρώπη, όπως επισήμως ανακοίνωσε η Eurostat.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες του δε, για ό,τι ΘΑ κάνει στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, είναι αδύνατον να ακυρώσουν την απαξιωτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια, εις βάρος των εγκατεστημένων στις ΒιΠε επιχειρήσεων. Πολιτικής που αποτυπώθηκε και στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα, από το οποίο απουσιάζει κάθε σύγχρονη αντίληψη και τάση ως προς την οργάνωσή τους, κάθε πρακτική διασύνδεσης με την κυκλική οικονομία, κάθε μέριμνα που έχει αντίκτυπο στο ενεργειακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Τον καλωσορίζουμε στην Κρήτη, ελπίζουμε σύντομα να τον «καλωσορίσουμε» και στην πραγματικότητα.».

Διαφήμιση
Διαφήμιση