HomePost ItΣτο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Ρεθύμνου

Στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Ρεθύμνου

Είναι εισηγητής για την ενεργειακή αυτοδυναμία Δήμου και ΔΕΥΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ενεργειακή αυτονομία των Δήμων και η προώθηση εμβληματικών έργων  που διεκδικεί ο  Δήμος Ρεθύμνης ενόψει του νέου ΕΣΠΑ, αποτελούν το επίκεντρο προσεχών συνεργασιών του Δήμαρχου Ρεθύμνης,  σε Αθήνα και Βόλο.

Ειδικότερα,  ο κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης,  θα λάβει μέρος  στις εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της  Κ.Ε.Δ.Ε. που πραγματοποιείται το διάστημα 21 – 23 Νοεμβρίου 2022, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Βόλου, με θέμα «  Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, Καλύτερη Ελλάδα – Σύγχρονοι, Ψηφιακοί , «Πράσινοι» Δήμοι: Στην υπηρεσία των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

Πέραν των επιμέρους παρεμβάσεων του στις θεματικές συνεδρίες, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και  Πρόεδρος ΕΔΕΥΑ,  θα είναι  εισηγητής στη Συνεδρία με θέμα «Η Ενεργειακή Αυτονομία των Δήμων την επόμενη μέρα».

Ο κ. Μαρινάκης θα υποστηρίξει με στοιχεία και στατιστικά δεδομένα την αύξηση του ενεργειακού κόστους που πλήττει ευθέως την ανταποδοτικότητά των Δ.Ε.Υ.Α. και  απειλεί τη βιωσιμότητα τους. Επιπλέον, θα παρουσιάσει τις ρεαλιστικές προτάσεις της ΕΔΕΥΑ για την υπέρβαση του οξύτατου προβλήματος,  οι οποίες θα έχουν άμεσες και μεσοπρόθεσμες συνέπειες στο ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι το  ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ,  ελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας  της χώρας,  εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης  α’ και β’  βαθμού, ευρωβουλευτών, επιστημόνων  κ.α. Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος με εισηγήσεις  τους  οι Υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Εσωτερικών, Υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς  Υπουργείων,  Επικεφαλής Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων, Πρόεδροι  ΠΕΔ, Καθηγητές Πανεπιστημίου κ.α..

Την Πέμπτη 24/11 ο Δήμαρχος έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και του Ταμείου Συνοχής του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γ.  Ζερβό,  σχετικά με  το παρκινγκ των 4 Μαρτύρων και άλλα σημαντικά έργα που διεκδικεί ο Δήμος Ρεθύμνης ενόψει της έναρξης της νέας προγραμματικής περιόδου (νέο ΕΣΠΑ).

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το βράδυ της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου και κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Στέλιος Σπανουδάκης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση