HomeHL-9Ενταση στην Κιβωτό του Κόσμου, γονείς σπεύδουν να πάρουν τα παιδιά τους

Ενταση στην Κιβωτό του Κόσμου, γονείς σπεύδουν να πάρουν τα παιδιά τους

Σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για την «Κιβωτό του Κόσμου», μετά τις αποκαλύψεις που έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό όπου έχει φτάσει ένας άντρας που δηλώνει γενικός γραμματέας Σύρων Ελλάδος μαζί με ένα ζευγάρι, το οποίο λέει ότι του έχουν πάρει τα παιδιά και ότι δεν το αφήνουν να έρθει σε επαφή μαζί τους.

Εν τω μεταξύ σε λίγη ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την «Κιβωτό του Κόσμου», μετά τις αποκαλύψεις που έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Συγκεκριμένα η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη λειτουργία της δομής αλλά και στο τι θα γίνει με τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Κιβωτό, όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη και τις Αρχές.

Μαρτυρία ανήλικης στην ΕΡΤ για την Κιβωτό του Κόσμου

Νέα μαρτυρία ενός κοριτσιού από δομή της Κιβωτού στη Χίο φέρνει στο φως η ΕΡΤ.

Η ανήλικη υποστηρίζει ότι τα περιστατικά βίας δεν ήταν μεμονωμένα και περιγράφει για πρώτη φορά στην ΕΡΤ τα σκληρά χρόνια που φέρεται να βίωσε στην δομή της Χίου.

«Με έβαζαν να μαζεύω κουκουνάρια. Κάθε φορά που δεν άκουγα με έκλειναν στο δωμάτιο, ξεχνούσαν να μου φέρουν φαγητό γενικώς τα παιδιά εκεί πέρα είναι σαν δούλοι».

Αποκομμένα από την υπόλοιπη κοινωνία ισχυρίζεται η ανήλικη πως ζούσαν τα παιδιά της Κιβωτού και όπως λέει πολλές φορές τους απαγόρευαν να μιλούν ακόμη και μεταξύ τους.

«Έπεφτε ξύλο, σε έβαζαν τιμωρία στην απομόνωση δεν σου επέτρεπαν να μιλάς με τα άλλα παιδιά και έλεγαν στα άλλα παιδιά ότι δεν κάνει να σου μιλάνε».

Η ανήλικη κοπέλα έζησε στην δομή της Χίου από τα 7 έως τα 14 της χρόνια, ενώ σήμερα βρίσκεται σε ξενώνα άλλης οργάνωσης μακρυά από τη Χίο.

«Από την δομή εκείνη έφυγα γιατί άρχισα να βγάζω την αλήθεια και να τα λέω και στους ψυχολόγους και έξω και αυτοί αυτό δεν το ήθελαν και λέγαν και στα άλλα παιδιά ότι αν δεν πεις αυτά που θέλουν σου βάζουν τιμωρία».

Όπως περιγράφει στην ΕΡΤ τα περιστατικά βίας δεν ήταν μεμονωμένα. «Όλο το περιβάλλον ήταν έτσι και όλα τα παιδιά είχαμε πολύ χάλια ψυχολογία.

Μας εκβίαζαν για να μην πούμε τι συμβαίνει». Μία μαρτυρία που έρχεται να προστεθεί σε εκείνες άλλων παιδιών που καταγγέλλουν σήμερα τη δομή ακόμη και υπό καθεστώς φόβου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση