HomePost ItΒαρδάκης: «Βαρύς ο φόρος αίματος που πληρώνει το νησί μας κάθε χρόνο στην άσφαλτο»

Βαρδάκης: «Βαρύς ο φόρος αίματος που πληρώνει το νησί μας κάθε χρόνο στην άσφαλτο»

Με αφορμή την εκδήλωση που έγινε στη Λότζια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια με πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Συλλόγου “SOS – Τροχαία Εγκλήματα” για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων, παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μέλος της ειδικής μόνιμης επιτροπής οδικής ασφάλειας της Βουλής, Σωκράτης Βαρδάκης και προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο, η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου αποτελεί ημέρα μνήμης για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων.

Υπολογίζεται πως σχεδόν 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως σε τροχαία ατυχήματα στον πλανήτη, ενώ πάνω από 50 εκατομμύρια τραυματίζονται. Η πλειοψηφία των θυμάτων, δυστυχώς, είναι νέοι, μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και πεζοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το πρώτο εξάμηνο του 2022 στη χώρα μας σημειώθηκε αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Το νησί μας «πληρώνει» βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο κάθε χρόνο. Οι καθυστερήσεις στην κατασκευή οδικών έργων και η ελλιπής οδική ενημέρωση και παιδεία συνθέτουν ένα καταστροφικό και θανατηφόρο μίγμα.

Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για νέους έως 29 ετών στην Κρήτη. Καθημερινά, νέοι άνθρωποι, χάνουν τη ζωή τους σε δρόμους επικίνδυνους, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους τους.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για τον πρόωρο χαμό των συνανθρώπων μας και δεσμευόμαστε ότι δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες, μέχρι να αποκτήσει το νησί μας ένα ασφαλές οδικό δίκτυο και να εξαλειφθεί το φαινόμενο που πληγώνει βαθιά τον τόπο μας.

Ας ελπίσουμε τέτοιες εκδηλώσεις να αφυπνίσουν τις συνειδήσεις μας για μία συνετή οδηγική συμπεριφορά. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές».

Διαφήμιση
Διαφήμιση