HomeHL-9Άστατος καιρός στην Κρήτη με νεφώσεις και νοτιάδες

Άστατος καιρός στην Κρήτη με νεφώσεις και νοτιάδες

Η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία-Οδηγίες από το Λιμεναρχείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άστατος αναμένεται ο καιρός σήμερα, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα στα δυτικά και κυρίως στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, θα διατηρηθεί όμως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί

Οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες σκαφών εξέδωσε το Λιμεναρχείο Ηρακλείου με αφορμή το σημερινό σκηνικό του καιρού.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων στην περιοχή μας ποίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.

Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση