HomeΚΡΗΤΗΒασίλης Λαμπρινός στα εγκαίνια της έκθεσης Philoxenia 2022: «Το Ηράκλειο εξελίσσεται διαρκώς και προχωρά δυναμικά στο μέλλον»

Βασίλης Λαμπρινός στα εγκαίνια της έκθεσης Philoxenia 2022: «Το Ηράκλειο εξελίσσεται διαρκώς και προχωρά δυναμικά στο μέλλον»

Ποιοι βρέθηκαν στην έκθεση τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ευκαιρία να παρουσιάσει την σημαντική δυναμική που έχει αναπτύξει το Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια και στον τομέα του τουρισμού είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στα εγκαίνια της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2022 την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

dimarchos-egkenia-philoxenia-2022-f2

Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο τιμώμενος Δήμος στην Έκθεση η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στον χώρο της ΔΕΘ και θα διαρκέσει έως τις 20 Νοεμβρίου.

dimarchos-egkenia-philoxenia-2022-f4

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, Δήμαρχοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και πλήθος φορέων του τουρισμού από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του, αφού στάθηκε στην ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και τα σημαντικά αξιοθέατα του Ηρακλείου τόνισε επίσης: «Το 2017 το Ηράκλειο αναδείχθηκε από την παγκόσμια εταιρεία ερευνών Euromonitor, ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη. Ενώ και το 2022, μετά από δυο δύσκολα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας, επανήλθαμε σε πολύ υψηλά νούμερα επισκεψιμότητας.

Εκείνο όμως που μας ικανοποιεί ακόμα περισσότερο είναι ότι σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήσαμε φέτος, η μεγάλη πλειονότητα των επισκεπτών δήλωσε απολύτως ευχαριστημένη από την διαμονή της στην πόλη μας.

dimarchos-egkenia-philoxenia-2022-f5

Το Ηράκλειο, παρά τα δεδομένα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει, κατά κοινή ομολογία εξελίσσεται διαρκώς, βελτιώνει τις υποδομές του και προχωρά δυναμικά στο μέλλον. Και ο βασικός του πλούτος είναι το ανθρώπινο δυναμικό του: οι επιχειρηματίες, οι επιστήμονες, οι άνθρωποι του μόχθου,  οι εθελοντές, οι νέες γενιές,  όλοι όσοι συγκροτούν με λίγα λόγια τη σημερινή κοινωνία της πόλης μας.  Αυτοί είναι πρωτίστως που μας  επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της σε όλους τους τομείς,  ασφαλώς και στον τομέα του Τουρισμού».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου στην Έκθεση, την οποία απαρτίζουν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Σισαμάκης, Κώστας Βαρδαβάς, Μαρία Καναβάκη, η Γενική Γραμματέας Ευγενία Στυλιανού και στελέχη του Δήμου.

dimarchos-egkenia-philoxenia-2022-f3

Διαφήμιση
Διαφήμιση