HomeHL1-GreeceΚιβωτός του Κόσμου: Παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις το ΥΠΟΙΚ μετά τις καταγγελίες

Κιβωτός του Κόσμου: Παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις το ΥΠΟΙΚ μετά τις καταγγελίες

Με απόφαση Σταϊκούρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις από την Κιβωτό του Κόσμου ο υπουργός Οικονομικών, μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποίησεις στη δομή ανηλίκων.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Mega, σχολιάζοντας πως οι καταγγελίες είναι πράγματι σοκαριστικές.

Όπως είπε ο Yπουργός Οικονομικών χθες με δική του απόφαση, το ΥΠΟΙΚ παίρνει πίσω τις ενισχύσεις που έχει δώσει στον οργανισμό μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

«Οι καταγγελίες είναι πράγματα συγκλονιστικές και χρειάζονται διερεύνηση. Ως Υπουργείο ενισχύσαμε πρόσφατα πολλές από αυτές τις δομές για να ενισχύσουμε, σε τελική ανάλυση, τα παιδιά.

Χθες, με δική μου απόφαση, το Υπουργείο παίρνει πίσω τις ενισχύσεις μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Πρέπει να ξέρουμε πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα».

Σημεώνεται ότι χθες επίσης, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ακύρωσε την παραχώρηση ακινήτου του ΕΦΚΑ στην Κιβωτό του Κόσμου.

Κατά τη συζήτηση, επί της αρχής, του σχεδίου νόμου για τον «Εξορθολογισμό ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις», στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, απέσυρε το άρθρο 32 του νομοσχεδίου που αφορά τη μεταβίβαση ακινήτου του ΕΦΚΑ προς την «Κιβωτό του Κόσμου» μέχρι -όπως είπε- να διαλευκανθεί η υπόθεση των καταγγελιών που έχουν υπάρξει.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση