HomeHL1-WorldΝέα Υόρκη: Δύο νεκροί από την ιστορική χιονοθύελλα -Σχεδόν δύο μέτρα το χιόνι σε ορισμένες περιοχές

Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί από την ιστορική χιονοθύελλα -Σχεδόν δύο μέτρα το χιόνι σε ορισμένες περιοχές

Ιστορική η χιονοθύελλα αυτών των ημερών στη Νέα Υόρκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι συστάσεις για αποφυγή των μετακινήσεων στην κομητεία Έρι της δυτικής Νέας Υόρκης εξακολουθούν να ισχύουν, καθώς η θανατηφόρα χιονοθύελλα οδήγησε στον θάνατο δύο ανθρώπων.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και για τα πρότυπα της δυτικής Νέας Υόρκης, που έχει συνηθίσει σε ισχυρές χιονοπτώσεις και κακοκαιρία, η χιονοθύελλα της Παρασκευής ήταν «κολοσσιαία», φέρνοντας το χιόνι στο ύψος των ματιών σε ορισμένες περιοχές και ωθώντας τους αξιωματούχους να προτρέψουν τους οδηγούς να μείνουν μακριά από τους δρόμους -παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει να οδηγούν σε κακές καιρικές συνθήκες.

«Παρακαλούμε τους κατοίκους απλώς να υπακούσουν στην ταξιδιωτική απαγόρευση. Γίνεστε πολύ γρήγορα μέρος του προβλήματος όταν είστε έξω στους δρόμους», είπε ο σερίφης της κομητείας Έρι, Γουίλιαμ Κούλι σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Παρασκευής, καθώς βαρύ χιόνι συνέχιζε να πέφτει.

Νέα Υόρκη: Καρδιακά επεισόδια λόγω φτυαρίσματος του χιονιού

Το ύψος του χιονιού έφτασε το 1,5 μέτρο σε τουλάχιστον δύο τοποθεσίες, ενώ έφτασε και το 1,8 σε κάποιες άλλες. Η χιονοθύελλα είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων, καθώς δύο κάτοικοι της κομητείας Έρι πέθαναν μετά από καρδιακά επεισόδια που σχετίζονται με το φτυάρισμα του χιονιού, όπως δήλωσε νωρίτερα ο διοικητής της κομητείας, Mark Poloncarz.

«Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και υπενθυμίζουμε σε όλους ότι αυτό το χιόνι είναι πολύ βαρύ και επικίνδυνο», έγραψε ο Poloncarz στο Twitter. Στη συνέντευξη Τύπου συμβούλεψε τους κατοίκους να περιμένουν άλλη μια μέρα πριν προσπαθήσουν να καθαρίσουν το χιόνι.

Πότε θα φτιάξει ο καιρός στη Νέα Υόρκη

Στο κέντρο του Μπάφαλο έπεσε ξανά βαρύ χιόνι τη νύχτα της Παρασκευής και νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Από το απόγευμα του Σαββάτου οι χιονοπτώσεις αναμένεται να απομακρυνθούν από μεγάλο τμήμα της συγκεκριμένης περιοχής, καθώς το χιόνι μετατοπίζεται ακόμη πιο βόρεια. Ωστόσο, ένα τελευταίο κύμα χιονιά εκτιμάται ότι θα έρθει από το βράδυ του Σαββάτου και τη νύχτα, πριν η κακοκαιρία καταλαγιάσει από νωρίς την Κυριακή.

«Θα συνεχίσει να πέφτει ψυχρότερος αέρας σε όλη την περιοχή, με αποτέλεσμα ένα παρατεταμένο φαινόμενο χιονιού, το οποίο θα διαρκέσει αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσαν οι μετεωρολόγοι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Μπάφαλο το πρωί της Παρασκευής.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση