HomeHL-LifestyleΜάνος Παπαγιάννης για Σοφία Παυλίδου: «Μου υποσχέθηκε ότι θα με καταστρέψει και τα κατάφερε»

Μάνος Παπαγιάννης για Σοφία Παυλίδου: «Μου υποσχέθηκε ότι θα με καταστρέψει και τα κατάφερε»

Ο ηθοποιός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μάνος Παπαγιάννης λίγες μόλις ημέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη διαμάχη του με τη Σοφία Παυλίδου, μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό».

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε η δίκη της Σοφίας Παυλίδου και του Μάνου Παπαγιάννη, σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού, το οποίο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της παράστασης «Πετάει πετάει» στο θέατρο Χυτήριο το 2018.

Ο Μάνος Παπαγιάννης κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης, για το οποίο κατηγορήθηκε από την ηθοποιό Σοφία Παυλίδου, ενώ του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τέσσερις μήνες με αναστολή.

Η Σοφία Παυλίδου κρίθηκε αθώα για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, με την πλευρά του Μάνου Παπαγιάννη, ωστόσο να καταθέτει έφεση επί της απόφασης.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια σιωπής και αποχής από συνεντεύξεις, ο ηθοποιός «φώτισε» τη δική του αλήθεια και αποκάλυψε πλευρές της υπόθεσης, που έως τώρα δεν είχαν ακουστεί. Ο Μάνος Παπαγιάννης περιέγραψε τα πάντα από τη στιγμή του συμβάντος, έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο ηθοποιός μιλώντας για την οικογένειά του και κάνοντας λόγο για τον τρόπο, με τον οποίο τον στήριξε η σύζυγός του, ανέφερε: «Ο μικρός είναι μικρός και δεν έχει καταλάβει πολλά πράγματα. Η Λυδία είχε ζήσει κάποιες καταστάσεις που καλό θα ήταν να μην τις ζούσε. Ακόμα και στην πρώτη δίκη πήγαινε στο δωμάτιό της. Η Αγγελική ήταν πολύ υποστηρικτική. Γνωρίζει τι έγινε. Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα, με εντάσεις και κλάματα, δε μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβαινε στην οικογένειά μας και στη ζωή μας. Ακόμα και στο άκουσμα Παυλίδου και Νικολαΐδου, δεν μπορεί να συνέλθει, δεν μπορεί να διανοηθεί το πόσο αδίστακτοι είναι αυτοί οι άνθρωποι».

Ο Μάνος Παπαγιάννης ξεκινώντας την περιγραφή και σχολιάζοντας όλα όσα συνέβησαν: «Είμαι ένας άνθρωπος που χτυπήθηκα και είμαι το θύμα. Δεν χτύπησα και δεν έκανα κακό σε κανέναν. Νιώθω μεγάλη αδικία. Εννοείται βριστήκαμε, είπαμε βαριές κουβέντες ο ένας στον άλλο. Έπιασα τα χέρια της Παυλίδου και τα έβγαλα από πάνω μου».

«Η κυρία Παυλίδου έχει τρεις διαφορετικές ιατρικές γνωματεύσεις, καθεμία έλεγε διαφορετικά ευρήματα. Άλλα πράγματα έγραφαν την πρώτη ημέρα, άλλα τη δεύτερη, και άλλα την τρίτη ημέρα. Η κυρία Παυλίδου ισχυρίστηκε ότι πονούσε η πλάτη της. Η έκθεση του γιατρού έλεγε ότι δεν παρατήρησε χτυπήματα, αλλά στένωση της σπονδυλικής στήλης. Η Σοφία Παυλίδου δεν έπεσε, όρθια ήταν. Τεχνικός του θεάτρου ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Δεν προκάλεσα καμία σωματική βλάβη στη Σοφία Παυλίδου, όπως λέγεται και στην ιατρική γνωμάτευση του ιατροδικαστή» συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Ο Μάνος Παπαγιάννης συνεχίζοντας την εξιστόρηση των γεγονότων, αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα μετά το συμβάν που τον οδήγησε στη δικαστική διαμάχη με τη Σοφία Παυλίδου:

«Την επόμενη ημέρα από το συμβάν, ζήτησα συγγνώμη από όλον τον θίασο για την αναστάτωση. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τη Σοφία Παυλίδου για να λήξει το θέμα. Πριν η κα Παυλίδου είχε ζητήσει από τον κ. Γκουρούση να της ζητήσω συγγνώμη, μου είχε κάνει μήνυση και είχε βρει με συνάδελφο ηθοποιό για να με αντικαταστήσει. Ακόμα κι αν δεν φταίω μετά από αυτό, πώς να ζητήσω συγγνώμη από έναν αδίστακτο και ξεδιάντροπο άνθρωπο;»

«Ο πιο μεγάλος μάρτυρας ήταν ένας αθόρυβος μάρτυρας»

«Την ώρα που δικαζόταν η κα Παυλίδου, προθυμοποιήθηκα να ζητήσω συγγνώμη αλλά η κα Παυλίδου δεν το δεχόταν. Άρα ό,τι έλεγε περί συγγνώμης ήταν προσχηματικά. Περνάει έξω ότι εμείς εκλιπαρούσαμε για συγγνώμη. Δεν είναι όλοι οι συνάδελφοι εναντίον μου, έτσι ήθελε η άλλη πλευρά» σημείωσε ο ηθοποιός.

«Η Βάσια Τριφύλλη διέψευσε τα λεγόμενα της υπεράσπισης της κας Παυλίδου και την χαρακτήρισε «ανακατώστρα». Ο πιο μεγάλος μάρτυρας ήταν ένας αθόρυβος μάρτυρας, ο τεχνικός του θεάτρου. Τον παρακάλεσα να με βοηθήσει, να καταθέσει και φοβόταν μην μπλέξει με αυτούς τους ανθρώπους. Ο τεχνικός του θεάτρου κατέθεσε ότι άκουσε τον Καλυβάτση, να λέει αυτολεξεί αυτά για τα οποία θα με κατηγορούσε. Κατέθεσε ότι δεν κλώτσησα την πόρτα, γιατί δεν ήταν σπασμένη. Έβγαλα απλώς τα χέρια της από το πρόσωπό μου κι έφυγα. Οι παραγωγοί του θεάτρου με υπερασπίζονται» τόνισε επίσης.

«Μου υποσχέθηκε ότι θα με καταστρέψει και με κατέστρεψε»

Ο Μάνος Παπαγιάννης στη συνέχεια της συνέντευξής του, αναφέρθηκε σε όλους τους μάρτυρες που τον υπερασπίζονται μεν, αλλά φοβούνται να καταθέσουν στο δικαστήριο: «Η Παυλίδου είχε δημιουργήσει στο παρελθόν πρόβλημα πετώντας τις μπότες της στον υπεύθυνο. Ο μόνος άνθρωπος που με ξέρει καλύτερα από όλους είναι η γυναίκα μου και είναι ο πιο σημαντικός μάρτυρας. Όλοι οι συνάδελφοί μου με στηρίζουν τηλεφωνικά, αλλά δεν έρχεται κανείς να με υπερασπιστεί δημόσια και στο δικαστήριο, γιατί φοβούνται αυτούς τους αδίστακτους ανθρώπους, όπως ο τεχνικός του θεάτρου»

«Η κα Παυλίδου μου υποσχέθηκε ότι θα με καταστρέψει, θα με διαλύσει, θα με θάψει ζωντανό και τα κατάφερε, ανεξαιρέτως του αποτελέσματος της δίκης. Υπάρχουν άνθρωποι ή καταστάσεις που έχουν συμφέρον να το διογκώσουν όλο αυτό το περιστατικό. Ο Σωτήρης Καλυβάτσης. Όταν πήγε να κλείσει τον ρόλο του, ρώτησε πόσα παίρνω. Του είπε 1800 και ζήτησε 1801. Αυτό δείχνει το ποιόν του ανθρώπου» ανέφερε ο ηθοποιός.

Είχαμε αξιοπρέπεια

«Η Αγγελική ήταν με μωρό στο σπίτι και θήλαζε όταν την παρακάλεσα να αντικαταστήσει την Παυλίδου, για να μην χάσουν όλοι αυτοί τη δουλειά τους. Τότε πήγε στην αστυνομία, έκανε μήνυση για να με συλλάβουν την ώρα της παράστασης. Εγώ είμαι χαρούμενος γιατί στη δίκη είχαμε αξιοπρέπεια. Παίξαμε μπάλα, φάγαμε ένα γκολ από γκέλα. Πάμε τώρα στο δεύτερο ημίχρονο» ανέφερε για την εξέλιξη της δίκης και την ποινή της φυλάκισης των τεσσάρων μηνών με αναστολή.

«Ακούστηκε ότι εγώ βγαίνω σε εκπομπές, ενώ έχω να δώσω συνέντευξη 4 χρόνια. Η Παυλίδου έχει δώσει 17 συνεντεύξεις. Η Κόνι Μεταξά και η Ρέα Τουτουνζή παρασύρθηκαν. Οι καταθέσεις τους μαζί με του Καλυβάτση είναι πανομοιότυπες. Δεν έκανα μήνυση για επικίνδυνη σωματική βλάβη εναντίον της Παυλίδου, ο εισαγγελέας το όρισε. Από όλες τις απόψεις έχω καταστραφεί. Η Σοφία αυτό που μου υποσχέθηκε το έκανε».

Τέλος ο Μάνος Παπαγιάννης έκανε λόγο και για το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζει πλέον: «Έχω υποστεί τεράστια οικονομική ζημία και το πρώτο διάστημα δε μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο. Να ‘ναι καλά η οικογένειά μου, θέλω να τελειώσουν αυτά τα κατάφωρα ψέματα, αυτή η αηδία και η τοξικότητα».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση