HomeHL-9Χανιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην 115 ΠΜ η άσκηση Falcon Eye 3

Χανιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην 115 ΠΜ η άσκηση Falcon Eye 3

Είχε ξεκινήσει στις 9 Νοεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή στην 115 ΠΜ η άσκηση Falcon Eye 3, που στόχο της είχε την διασφάλιση της σταθερότητας και ασφάλειας στη Μεσόγειο.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά κοινή άσκηση Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας που ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου.

Παρών στην κοινή άσκηση ήταν ο Πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας και διοικητής της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, HRH Prince Turki Bin Bandar Bin Abdulaziz Al Saud και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ο κ. Μπουρολιάς συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας (RSAF), General Turki bin Bandar, ενώ συμμετείχε σε εκπαιδευτική πτήση εναέριας μάχης 2 F-16 Block 52+ της 340 Μοίρας εναντίον 2 F-15 της RSAF.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος δήλωσε, ότι το μήνυμα που στέλνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μεταφέρει σταθερότητα και ασφάλεια:

“Είναι η τρίτη Falcon Eye που κάνουμε και είναι πολύ ευχάριστο, που βλέπουμε φίλους και συμμάχους και μας δίνει την ευκαιρία να στείλουμε το μόνο μήνυμα, που πάντα στέλνουμε εμείς: το μήνυμα της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή.

Κινούμαστε πάντα στο πλαίσιο των συνθηκών και του διεθνούς δικαίου. Η Σαουδική Αραβία είναι μια πολύ κοντινή μας χώρα και πολύ φίλη χώρα και μέσα από τις δραστηριότητες και τις ασκήσεις που κάνουμε, εμπεδώνεται περισσότερο ο σύνδεσμος που έχουμε μεταξύ μας. Οι ΕΔ έχουν συνεργασίες με όλα τα κράτη της περιοχής, την Αίγυπτο, τα ΗΑΕ, το Ισραήλ, την Ιορδανία και βεβαίως τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να παράγουμε και όχι να καταναλώνουμε ασφάλεια”.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σπουδαιότητα της εμβάθυνσης των στρατηγικών συμμαχιών στην ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου:

“Εμείς είμαστε ισχυροί και στα όπλα, αλλά και στις συμμαχίες. Μέσω των συμμαχιών επικοινωνούμε το μήνυμα της αποτροπής, της ισχύος, της επικράτησης. Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε κάθε κουκίδα πάνω στον χάρτη, κάθε βράχο στην ελληνική επικράτεια”.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση