HomeHL-WorldΣυναγερμός στην Κίνα για νέο κύμα – 25.000 κρούσματα σε μια μέρα

Συναγερμός στην Κίνα για νέο κύμα – 25.000 κρούσματα σε μια μέρα

Παρά την επιμονή της στην εφαρμογή της πολιτικής «μηδενικής Covid», η Κίνα κατέγραψε τις τελευταίες ώρες δεκάδες χιλιάδες κρούσματα κοροναϊού και βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με νέο πανδημικό κύμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν επιβεβαιωθεί 25.129 νέα εγχώρια κρούσματα, από 23.132 την Πέμπτη. Ο αριθμός πλησιάζει το ρεκόρ των 29.000 κρουσμάτων που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο, στο απόγειο της επιδημίας στη Σανγκάη.

Το Πεκίνο είχε καταγράψει μέχρι τις 3μμ τοπική ώρα την Παρασκευή 232 νέες λοιμώξεις, καθώς «τα κρούσματα αυξάνονται συστηματικά» και διευρύνονται οι περιοχές που έχουν πληγεί, ανακοίνωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το Πεκίνο κατέγραφε σταθερή αύξηση κρουσμάτων στη διάρκεια της εβδομάδας με τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό να καταγράφεται χθες Πέμπτη.

Συνεργεία με στολές βιοασφάλειας συλλέγουν τα σκουπίδια σε γειτονιά του Πεκίνου που βρίσκεται σε lockdown (Reuters)

Η μητρόπολη της Γκουαντζού, στα νότια της χώρας, η οποία είναι επίκεντρο της τρέχουσας επιδημίες και έχει επιβάλει lockdown σε πολλές συνοικίες, ανέφερε την Παρασκευή σχεδόν 9.000 νέα κρούσματα.

Μια μέρα νωρίτερα είχε ανακοινώσει σχέδιο για την κατασκευή νοσοκομείων εκστρατείας και χώρους καραντίνας με σχεδόν 250.000 κλίνες.

Νέες επιδημίες αναφέρθηκαν την Παρασκευή σε πολλές ακόμα κινεζικές πόλεις, παρότι η χώρα είχε χαλαρώσει τα απαγορευτικά μέτρα καταργώντας το επιτρεπόμενο όριο ανθρώπων σε χώρους ψυχαγωγίας.

Η μεγαλύτερη περιφέρεια του Πεκίνου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακο.

Παρόλο που δεν εγκαταλείπουν την πολιτική της μηδενικής ανοχής, οι κινεζικές αρχές είχαν στραφεί σε πιο στοχευμένους περιορισμούς κατά της COVID-19, οι οποίες έχουν πλήξει σφοδρά την οικονομία και έχουν πυροδοτήσει λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια.

Αξιωματούχοι του Πεκίνου ανέφεραν ότι οι προσπάθειες πρόληψης και ελέγχου «βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο».

Το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εξέδωσε επικαιροποιημένες οδηγίες προς τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τους χώρους παραστάσεων και ψυχαγωγίας, αίροντας τα όρια στον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων σε θέατρα και εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και μουσικά φεστιβάλ, μόνο όμως σε περιοχές χαμηλού κινδύνου όπου δεν έχουν καταγραφεί ξεσπάσματα.

 

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση