HomeHL-GreeceΚιβωτός του Κόσμου – Πάτερ Αντώνιος: Κάποια παιδιά δεν μας συγχωρούν ότι πήραμε τη θέση των γονιών τους

Κιβωτός του Κόσμου – Πάτερ Αντώνιος: Κάποια παιδιά δεν μας συγχωρούν ότι πήραμε τη θέση των γονιών τους

Δήλωσε θλιμμένος και στενοχωρημένος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πάτερ Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου, μίλησε για πρώτη φορά μετά τις καταγγελίες για τις κακοποιήσεις παιδιών στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Ο ίδιος δήλωσε θλιμμένος και στενοχωρημένος, λέγοντας πως δεν γνωρίζει το όνομα του παιδιού που έκανε την καταγγελία ούτε και μπορεί να σκεφτεί ποιος μπορεί να είναι ο άνθρωπος που κατηγορείται. Μίλησε παράλληλα, για το προφίλ των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές.

Δεν μας συγχωρούν ότι…

«Είμαι πολύ θλιμμένος και στενοχωρημένος. Εμείς έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας, 25 ολόκληρα χρόνια, στο παιδί που είναι σε ανάγκη κι έχει κίνδυνο. Όσον αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση, το μάθαμε μέσα από ένα δημοσίευμα και τίποτα άλλο δεν γνωρίζω.

Αυτό που μπορώ να σας πω όμως είναι το εξής. Σε πολλές συνεντεύξεις μας το έχω αναφέρει. Εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα παιδιά που ξέρουμε. Από παραβατικές οικογένειες, παιδιά μεγάλα σε ηλικία, παιδιά που δεν ήξεραν από όρια, παιδιά που θέλουν να παραβατούν».

«Η Κιβωτός του Κόσμου με όλο το εξειδικευμένο προσωπικό της, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να θεραπεύσουμε το τραύμα της ψυχής αυτών των παιδιών από την απώλεια του φυσικού τους γονιού και αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς, ότι πήραμε τη θέση αυτή. (…) Δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ότι εμείς είμαστε στη ζωή τους και όχι οι γονείς τους», είπε ο πάτερ Αντώνιος.

«Πάει κάπου το μυαλό μου…»

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν ξέρει ποιος είναι ο 19χρονος έχει κάνει την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση.

«Δεν ξέρουμε το όνομά του, το επώνυμό του. Έχουμε πάρει τηλέφωνο και ζητήσαμε στοιχεία και δεν έχουμε στοιχεία». Ωστόσο, σε άλλο σημείο της συζήτησης είπε ότι βάσει των στοιχείων, “πάει” το μυαλό του ποιο μπορεί να είναι το παιδί που έκανε την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση.

«Δεν ξέρετε σε ποιον αναφέρεται;» ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και απάντησε: «Στον Κολωνό μαζί με τους παιδαγωγούς είναι 30 άτομα. Μιλήσαμε, τους μαζέψαμε και υποπτευόμαστε κι εμείς κάποια περιστατικά. Εννοείται ότι μεταξύ μας συζητήσαμε και καθίσαμε όλοι μαζί. Δεν έχει συμβεί κάτι».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση