HomeHL-PsilaΚίνα: Μυστήριο σε φάρμα – Πρόβατα κινούνται σε κύκλο επί 12 ημέρες

Κίνα: Μυστήριο σε φάρμα – Πρόβατα κινούνται σε κύκλο επί 12 ημέρες

Πέπλο μυστηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα περίεργο περιστατικό συμβαίνει σε μία φάρμα στην Κίνα. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιο λόγο τα πρόβατα της φάρμας εδώ και 12 ημέρες επιδεικνύουν μια περίεργη συμπεριφορά, αφού κινούνται ασταμάτητα σχηματίζοντας έναν τέλειο κύκλο.

Το περίεργο περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, δημοσιεύοντας παράλληλα και βίντεο από τα πρόβατα στη φάρμα της Κίνας.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνονται τα πρόβατα να προχωρούν γύρω από έναν τέλειο κύκλο, ενώ την ίδια ώρα κάποια άλλα παρακολουθούν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σαφή εξήγηση για την περίεργη αυτή συμπεριφορά.

Η ιδιοκτήτρια της φάρμας η κυρία Miao είπε ότι αυτή η περίεργη συμπεριφορά των προβάτων ξεκίνησε με λίγα πρόβατα προτού συμμετάσχουν και άλλα.

Όπως αποκάλυψε τα πρόβατα κάνουν αυτή την κυκλική κίνηση από τις 4 Νοεμβρίου και δεν σταματούν ούτε το βράδυ.

Κάποιοι αναφέρουν πως η συμπεριφορά των ζώων έχει εξήγηση και οφείλεται στη νόσο λιστερίωση (Listeriosis) που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στη μία πλευρά του εγκεφάλου και κάνει τα ζώα να αποπροσανατολίζονται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και πέρσι στο Σάσεξ, ωστόσο όπως αποδείχτηκε τα πρόβατα απλά βοσκούσαν τροφή που είχε τοποθετηθεί κυκλικά στο έδαφος…

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση