HomePost ItΣυνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με εκπροσώπους εργαζομένων ΟΤΑ

Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με εκπροσώπους εργαζομένων ΟΤΑ

Συζητήθηκε το σοβαρό θέμα της πιθανής οριστικής απομάκρυνσης των συμβασιούχων εργαζόμενων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Πάρη Χατζηιωάννου και Θοδωρή Συντιχάκη αντίστοιχα και με τον πρόεδρο και το μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου, Κώστα Γιαλιαδάκη και Γιώργο Σταματάκη αντίστοιχα, είχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, παρουσία και του συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Κλαράκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σοβαρό θέμα της πιθανής οριστικής απομάκρυνσης των συμβασιούχων εργαζόμενων από τις θέσεις εργασίας τους σε υπηρεσίες των Δήμων ν. Ηρακλείου και μάλιστα μετά από σειρά προσωρινών διαταγών παραμονής στις θέσεις εργασίας τους και πολυάριθμες αναβολές εκδίκασης των τακτικών αγωγών στα δικαστήρια Ηρακλείου.

Το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των συγκεκριμένων εργαζομένων από τους Δήμους, θα έχει συνέπειες τόσο για τους ίδιους, που βρίσκονται μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας, όσο και για τους ίδιους τους Δήμους, καθώς πολλές υπηρεσίες τους στελεχώνονται εξ ολοκλήρου από συμβασιούχους, με συνέπεια ενδεχόμενη απομάκρυνσή τους από τις θέσεις εργασίας τους να σημαίνει το κλείσιμό τους.

Κατά τη συνάντηση, συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, για να καταρτιστεί εκείνο το νομοθετικό πλαίσιο που θα δώσει οριστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων, ώστε να διασφαλιστεί αφενός η παραμονή τους στην εργασία τους, και αφετέρου, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η απρόσκοπτη λειτουργία υπηρεσιών προς τους δημότες, χωρίς να διακυβεύεται η παροχή τους.

«Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση ομηρίας των συμβασιούχων και των οικογενειών τους, αλλά και η αγωνία των Δήμων για την συνέχιση παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες πρέπει να λυθεί νομοθετικά, οριστικά.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα αναζητηθεί και θα προταθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλους», υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση