HomeΚΡΗΤΗΒιοκλιματική Ανάπλαση οδού Κολοκοτρώνη: Η αφετηρία αναθέρμανσης της «γειτονιάς»

Βιοκλιματική Ανάπλαση οδού Κολοκοτρώνη: Η αφετηρία αναθέρμανσης της «γειτονιάς»

Υπογράφηκε το έργο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπογράφηκε το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης  της οδού Κολοκοτρώνη στην Καλλιθέα, προϋπολογισμού 919.000€, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου για την  αναζωογόνηση των γειτονιών του Ρεθύμνου.

Η διαπλάτυνση του δρόμου και ο επανασχεδιασμός των πεζοδρομίων, η διαμόρφωση μικρής πλατείας – όασης πρασίνου ανατολικά του σχολείου και η δημιουργία παιδικής χαράς με όργανα και φωτισμό στη δυτική του πλευρά, η φύτευση νέων δεντροστοιχιών και ο σύγχρονος φωτισμός , είναι οι πιο χαρακτηριστικές παρεμβάσεις που θα μεταμορφώσουν την οδό Κολοκοτρώνη αλλά και την ευρύτερη της περιοχή σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή γειτονιά.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης, κατά την υπογραφή  της σύμβασης του έργου,  «στη καρδιά του  σχεδιασμού  μας βρίσκεται η ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας όλων των συμπολιτών μας σε κάθε ηλικία».

Το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης της οδού Κολοκοτρώνη, χρηματοδοτείται από το  «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)», στο πλαίσιο του ΕΠ «Κρήτη 2014 – 2020».

Διαφήμιση
Διαφήμιση