HomeHL-GreeceΔένδιας-Χαφτάρ: Ξεκάθαρη καταδίκη του τουρκολιβυκού μνημονίου

Δένδιας-Χαφτάρ: Ξεκάθαρη καταδίκη του τουρκολιβυκού μνημονίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), είχε στη Βεγγάζη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου υπήρξε άλλη μία καταδίκη του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η ανάγκη σταθεροποίησης της Λιβύης και η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ιδιαίτερα σκληρός ο Χαφτάρ με την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη

Όπως επεσήμαναν διπλωματικές πηγές, ο στρατάρχης Χαφτάρ μίλησε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια κατά της παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων στη χώρα.

Ακόμη, καταδίκασε ξεκάθαρα τα τουρκολιβυκά μνημόνια. Σημείωσε δε πως, αν μέχρι τον Ιανουάριο δεν γίνουν εκλογές, θα πρέπει να ληφθούν άλλες δράσεις.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ μίλησε με ιδιαίτερα θετικά λόγια για τις σχέσεις της Βεγγάζης με την Αθήνα, καθώς και για τον συντονισμό των διπλωματικών ενεργειών και με το Κάιρο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα είχε προηγηθεί σοβαρό επεισόδιο στην Τρίπολη, με τον Νίκο Δένδια να ακυρώνει την επίσκεψή του εκεί, ενώ παράλληλα υπήρξε και νέα κλιμάκωση, με την κυβέρνηση της Τρίπολης να ανακαλεί τον διπλωματικό της εκπρόσωπο στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, μετά τη συνάντηση με τον στρατάρχη Χαφτάρ, ο κ. Δένδιας παρευρέθη στο λιμάνι της Βεγγάζης, σε εκδήλωση παρουσίασης της συνεισφοράς της Ελλάδας στο πρόγραμμα WFP για την αποκατάσταση του λιμένα της πόλης, κρίσιμου σημείου εισόδου για τρόφιμα και ανθρωπιστική και επισιτιστική βοήθεια στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αφρικής και του Σαχέλ.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση