HomeHL-CultureΜπιγιονσέ: Γράφει ιστορία στα Grammy με 9 υποψηφιότητες

Μπιγιονσέ: Γράφει ιστορία στα Grammy με 9 υποψηφιότητες

Ισοβαθμεί με τον σύζυγό της Jay-Z, το ρεκόρ των 88 υποψηφιοτήτων στην ιστορία του θεσμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθώς ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την 65η απονομή των βραβείων Grammy η Μπιγιονσέ είναι η μεγάλη νικήτρια – υποψήφια σε εννέα κατηγορίες- ισοβαθμώντας με τον σύζυγό της Jay-Z, το ρεκόρ των 88 υποψηφιοτήτων στην ιστορία του θεσμού.

Το «Break My Soul» είναι υποψήφιο για το τραγούδι της χρονιάς, μαζί με το άλμπουμ της «Renaissance», να πρωτοστατεί στην κούρσα των βραβείων. Επιπλέον για πρώτη φορά στην πολυβραβευμένη καριέρα της έχει υποψηφιότητες στην κατηγορία «Dance» ενώ είναι υποψήφια στην κατηγορία «Electronica και R&B».

Αμέσως μετά ακολουθεί ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ, ο οποίος συγκέντρωσε οκτώ υποψηφιότητες, η Αντέλ και ο Μπράντι Καρλίλ με επτά και οι Χάρι Στάιλς, Μαίρη Τζ. Μπλάιτζ, Future, Ντίτζεϊ Καλέντ, The-Dream και ο Ράντι Μέριλ με έξι.

Η Μπιγιονσέ, η πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των Grammy με 28 βραβεία θα μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ από το 1997 του αείμνηστου Ούγγρο-Βρετανού μαέστρου Γκέοργκ Σόλτι με 31 βραβεία Grammy αν κερδίσει τέσσερα βραβεία. Αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση μαζί με τον Κουίνσι Τζόουνς.

Η 65η απονομή των βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου στο Λος ‘Αντζελες, σύμφωνα με το AP.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση